2009. május 29., péntek

Napi hírek 2009.05.30.

Mai hírekben újra szó lesz Jobsról, két új 3.0-ás funkcióról és a nyomtatott áramkörök szállításáról.


Jobs bement dolgozni

Tegnapelőtt számoltam be arról, hogy Steve Wozniak beszélt Jobs-al és egyáltalán nem tűnt betegnek. Nos, friss hír hogy Jobs tegnap bement a cég központjába és ott részt vett egy igazgatói megbeszélésen. Arról nincs hírünk, hogy miről folyt a megbeszélés.

Új 3.0-ás funkciók

Új funkciókra derült fény a 3.0-és FW-ben. Az egyik újítás, hogy meg lehet fordítani a szöveg irányát. A 3.0-ban mutatták be a copy-pastet. Kiválasztásnál van két nyíl, egyetlen kattintásra megfordul a szöveg. Ez elsősorban a héber és arab nyelvekben jön jól, mivel ők jobbról balra írnak. Ha kitörölsz valamit, akkor a telefon rázásával visszavonhatod a törlést (mint az Undo).


Másik funkció az iTunes Store-ban lévő dalokhoz lehet kommentárt írni. Sajnos nekünk magyaroknak ez nem fog menni, mivel még nem vásárolhatunk az iTunes Store-ból dalokat.


Megkezdték az új készülék alkatrészeinek szállítását

Öt tajvani gyártó kapott megbízást az új iPhone nyomtatott áramköreinek szállítására. Közülük a Nanya Printed Circuit Board, Tripod Technology és az Unimicron Technology már hivatalosan is meg lett erősítve, mint szállító. Ezek szerint a gyártás hamarosan indul, már csak be kellene mutatni a készüléket…

Jövő héten E3

Mi is az az E3? Az Electronic Entertainment Expo rövidítése. Ez a világ egyik legnagyobb számítógépes játékvására, amin az Apple ugyan nem vesz részt, de mivel az iPhone játékplatformmá nőtte ki magát (a több mint 46 ezer alkalmazás között 8900 játék található), ezért igencsak figyelnünk kell az eseményre. A vásárt június 2-4 között Los Angelesben rendezik, és jelentős fejlesztők mutathatják be új játékaikat. Kíváncsian várom milyen újdonságokat jelentenek be, mit lehet még az iPhone-ból kihozni, mi az ami még nem került publikálásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése