2009. május 16., szombat

Napi hírek 2009.05.16.

Mai hírekben szó lesz a háttérben futtatási találgatásokról és egy újfajta email írási alkalmazásról.

Lehet, hogy mégis lesz háttérben futtatás?

A Business Insider szerint kétféle lehetséges háttérben futtatási eljárás valósulhat meg:
- a felhasználó választ két alkalmazást, amely a háttérben futhat. Erre van valami utalás a 3.0-ás FW új bétájában is.
- az Apple a jóváhagyási eljárásban mondja meg, hogy az adott alkalmazás futhat-e a háttérben vagy sem, figyelembe véve az erőforrásokat és a rendszer stabilitását. Legfőbb akadály a 128 MB RAM, amelyben még a rendszer is benne van, tehát nem sok hely marad a háttérben futtatandó alkalmazásoknak.
A márciusi hivatalos bemutatón a nagy erőforrásigény miatt az Apple illetékese tagadta a teljes körű háttérben futtatási lehetőséget, csak a push-nak teszik lehetővé, hogy a háttérben fusson.


Email írása séta közben

Van az AppStore-ban egy nagyon hasznos alkalmazás, mely könnyebbé teszi az email írását, neve Email 'n Walk.
Ha séta közben jut eszedbe emailt írni, akkor elindítod az alkalmazást és a háttérkép nem a megszokott fehér képernyő, hanem a kamera által mutatott kép. Így láthatod az előtted lévő akadályokat, kevesebb az esélye, hogy nekimenj valaminek, és nem kell állandóan elvenned a tekintetedet a képernyőről sem. Beírod a tárgyat és az üzenetet, nyomsz egy Send-et, erre megnyílik a hivatalos email alkalmazás, ahol kiválaszthatod a címzettet.
Hasznos kis program, jó lenne az SMS küldésére is készítenének egy hasonlót.
Az alkalmazás 0.79 euróért tölthető le a magyar AppStore-ból, az amerikaiban viszont ingyenes… (Na erre varrjál gombot!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése