2009. május 18., hétfő

AppStore iTunes nélkül

Aki nem akar vesződni az iTunes-al vagy éppen nincs a gépén a program (pl. munkahelyén), annak sem kell lemondani az Appstore-ban való böngészésről. Jónéhány replica weboldal foglalkozik az AppStore-ban található programokkal, néhány az AppStore hű mása. (Most tekintsünk el attól, hogy a telefonon keresztül is elérhetjük az AppStore-t, jelen leírás a számítógépes elérést mutatja be. Jelen cikk az iphonehungary.hu-n megjelent cikkem bővített változata)

Appshopper

Az Appshopper honlapja időrendi sorrendben mutatja az alkalmazásokat. Itt is lehet kategóriát választani, de külön láthatjuk a fizetős és ingyenes alkalmazásokat, a frissítetteket, újakat és azokat, amelyekben árváltozás történt.
A Keresés jól működik, nemcsak az alkalmazás nevére keres, hanem a leírásban is.
RSS beállítást is végezhetünk, így nem kell naponta látogatnunk az oldalt a frissítések miatt.


Egy alkalmazásra kattintva, kihozza azokat a részleteket, amelyet az AppStore-ba is láthatunk. Többlet az AppStore-hoz képest, hogy feltünteti az alkalmazásban történt változásokat: frissítések, árváltozások dátumait.


Az alkalmazásokat az iTunes-os átirányításban akár meg is vásárolhatjuk.

Appbeacon

Az Appbeacon oldalán először egy videó is megtekintésével tájékozódhatunk az oldal használatáról.
Elmagyarázzák, hogy hol, mit találhatunk, milyen funkciói vannak az oldalnak.


Ha maradandót akarunk alkotni, akkor ingyenesen regisztrálni kell. Így már kedvenc alkalmazásunkat felvehetjük a Bookmark megnyomásával a kedvenceink közé vagy a Sink All gombbal az adott kategóriát takaríthatjuk ki, így a következő látogatásunkkor már csak a friss alkalmazásokat láthatjuk.
Az oldal tetején láthatjuk az Új alkalmazásokat (New Apps), a Kedvencekbe berakottakat (Bookmark) és megjelölhetjük azokat, amelyeket már megvásároltunk (Owned). Ez utóbbinál változás esetén soron kívül infót kapunk az alkalmazásról.


Az oldal bal részén találhatóak az alkalmazások kategóriái, melyekre kattintva tizes csoportosításban kilistázza a programokat.


A kiválasztott alkalmazás nevére kattintva betöltődik a program oldala. Leírás hasonló, mint amit az iTunes-ban láthatunk, annyi plusszal, hogy kommentet fűzhetünk az alkalmazáshoz.


A Buy in iTunes gombra kattintva megnyílik az iTunes és megvásárolhatjuk az alkalmazást.

zAmazing

A zAmazing főoldalán megtekinthetjük a 10 legkedveltebb fizetős és ingyenes alkalmazást, legutóbbi árcsökkenéseket, sőt még az Amazonon keresztül kiegészítőket is vásárolhatunk.


Az iPhone Applications fülön teljesen olyan kép fogad minket, mint az iTunes-ban. Bal oldalon felsorolja a kategóriákat, középen az árcsökkenések, legjobb minősítések és a legjobb ingyenes alkalmazások láthatóak, jobb oldalon pedig a legnépszerűbb fizetős programok listáját tekinthetjük meg.
Adott kategórián belül árra is lehet szűrni.


Egy kiválasztott alkalmazás oldalán hasonló információk fogadnak, mint az iTunes-ban, a képernyőképeket külön fülön tekinthetjük meg.
Az alkalmazásoknál külön link mutat az iTunes-os vásárlásra.
A Keresés jól működik, nemcsak a címben keres, hanem a leírásban is.


Az iPhone Accessories fülön lehetőség nyílik az Amazonhoz kapcsolódóan kiegészítőket vásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése