2009. május 28., csütörtök

Napi hírek 2009.05.28.

Mai hírekben szó lesz a még be nem mutatott új készülék már kapható alkatrészeiről, Steve Jobs egészségéről és egy új focis játékról.

Telefon nincs, alkatrész már van

Nemhogy megjelent volna, de még be sem jelentették az új iPhone-t, azonban már kapható hozzá alkatrész. A linkelt honlapon két alkatrészt láthatunk, egy keretet és egy LCD képernyőt.
Ami a kereten feltűnő, hogy máshová tették a felső hangszórót, így helyet biztosíthatnak az előlapi kamerának. Megváltozott a színe is, már nem krómozott a szegély, hanem fényes fekete, amely az ötödik generációs iPod U2 Special Edition-re emlékeztet.
Ami még érdekes és megkérdőjelezi a képek valódiságát, az az hogy az LCD képernyő olcsóbb, mint a keret…
Nos, amíg nem mutatják be az új készüléket, addig semmiben sem lehetünk biztosak.



Jobs duzzad az energiától

Régen hallottunk konkrét dolgokat Steve Jobs egészségéről. Nagy a titkolózás állapotáról és visszatéréséről is.
Steve Wozniak, Jobs régi haverja és munkatársa, mellesleg az Apple társalapítója telefonon beszélt vele és elmondása szerint egyáltalán nem hallatszott betegnek vagy olyan embernek, aki egészségügyi problémával küzd, inkább „egészségesnek és energiával telinek tűnt”, bár sohasem kérdezte őt közvetlenül az egészségéről.
Ennek egy kicsit ellentmond a múlt havi információ, melyben ügyvédje közölte egy ingatlannal kapcsolatos megbeszélésen, hogy Jobs nem tud megjelenni, „Nem hiszem, hogy elég erős lenne, akár éjszaka egy óráig is várhatunk.”
Reméljük Jobs állapota javul és júliusban visszatérhet a céghez. Pletykák szerint csak az elnöki széket tartja meg, a vezérigazgatóit nem. Mindenesetre várjuk a további híreket.

Egy újabb focis játék

A Real Soccer 09 már régen megjelent, a FIFÁ-ra még várunk, közben pedig az Exient nevű fejlesztő cég bejelentette az X2 Football 2009 játékot. Az Exient egyébként olyan Nintendo DS-es sportjátékokban működött közre, mint a FIFA09, Madden NFL 09, vagy a PSP-s Tiger Woods PGA Tour 09.
Az irányításra egy analóg pad szolgál, a képernyőn megtalálható a passz, lövés és a beadás gomb is. A játékban lesz Training mode is, ahol meg lehet tanulni az irányítást és lehet gyakorolni is. Gyakorolhatunk tizenegyeseket is, az ujj elhúzásával lehet irányítani a lövést, kapusként pedig a kesztyű mozgatásával lehet vetődni.
A játék hivatalos licenszeket nem fog tartalmazni, mivel a klub- és bajnokság licenszek drágák voltak, csak válogatottak lesznek a játékban, de a játékosnevek korrektek lesznek. Tízféle bajnokság lesz, közte EB és VB is.
A játék már az Apple-nél van jóváhagyáson, bármikor megjelenhet. A következő verzióba tervezik a multiplayert is, ez évvégéig várható.
Addig is jöjjenek a képek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése