2009. május 8., péntek

Napi hírek 2009.05.08.

Mai hírekben szó lesz egy új csomagkezelőről (Cydia versenytársáról), a végtelen jailbreakről, az Apple új 3.0-ás követelményrendszeréről és a beépített iránytűről.

Kryptes, egy Cydia alternatíva

A Sleepers.net bemutatott egy alternatív csomagkezelő alkalmazást a Kryptes-t. Honlapja szerint nem kíván versenyezni a Cydiával, de a valóság mást mutat.
A poén az, hogy a Kryptest a Cydiás Sleepers.net repóból lehet telepíteni, az alkalmazásnak "A Alternative to Cydia and Installer" a neve.
Elmondásuk szerint már több mint 600 fejlesztő alkalmazása érhető el a repóban (igaz ezek túlnyomó többsége csengőhang). A felhasználók szerint a csomagkezelő jóval gyorsabb, mint a Cydia.
Amint az várható volt Jay Freeman (Saurik), a Cydia tulaja sem hagyta annyiban a dolgot. Panaszt tett, hogy ellopták a saját Cyntact nevű alkalmazását és a más alkalmazások kalóz verzióit is feltették a repóba, mint pl. ScummVM, TextGuru, FlowChat, Airshare, Cashback Balance.
Erre a Cyntactot törölték, de Freeman szemére vetették, hogy a Cydiában is van bőven warez, lásd Hackulous repo.
Freemanből a féltékenység is beszél, az igazság valahol a két fél között van, a felhasználók majd eldöntik melyik csomagkezelő lesz a népszerűbb. Akit érdekel a részletes vita, a fenti linkelt honlapon követni tudja az eseményeket.





Végtelenségig lesz jailbreak

Dev Team a 3.0 FW ötödik bétája kapcsán kiadott közleményében tudatta, hogy ezt a változatot is sikerült feltörniük és későbbiekben is csak egy hardweres módosítás akadályozhatja meg azt.
A közleményben figyelmeztetnek, hogy nem minden bétánál tudják teljesen letesztelni a PwnageToolt and QuickPwn-t, várják a végső változatot, aki továbbra is független akar maradni, ne használja a bétákat, és óva intenek a különböző kalózverzióktól is.


Az Apple már csak 3.0 FW kompatibilis alkalmazásokat fogad el

Az Apple emailben tudatta a fejlesztőkkel, hogy nyáron sokmillió felhasználó fogja készülékét frissíteni a 3.0-ás verzióra, ezért mostantól csak azokat az alkalmazásokat fogadja el, amelyek kompatibilisek a 3.0 FW ötödik bétájával.
A már az AppStore-ban lévő alkalmazásoknak is kompatibilisnek kell lenniük, ezért a fejlesztőknek le kell őket tesztelni az új verzióval, mivel a nem kompatibilis programokat a FW megjelenésekor törölni fogják.


Beépített iránytűre mutató jelek

A 3.0 FW ötödik bétájában egy lelkes fejlesztő iránytű beállítására utaló jeleket talált. Mivel a jelenlegi készülékek nem tartalmazzák a beépített iránytűt, ezért csak az új, elvileg júniusban bemutatandó készülékben lehet ilyen eszköz.
Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, elég sok alkalmazásban pl. GPS esetén lehet az iránytű előnyeit kihasználni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése