2009. május 22., péntek

Napi hírek 2009.05.22.

Mai hírekben szó lesz két álláshirdetésről és egy elutasításról.

Álláshirdetések

Az Apple több új álláshirdetést tett közzé melyben új munkatársakat keres.
Az elsőben olyan tapasztalattal rendelkező mérnök jelentkezését várja, aki jól ismeri az ARM processzorok NEON egységének architektúráját. A jelenlegi iPhone-ban ARMv6 processzor van, NEON nélkül. A NEON egység felelős a multimédiás alkalmazások gyorsabb futtatásáért, az egység az ARMv7 Cortex processzorba van beépítve, amelyet a pletykák szerint a következő generációs iPhone alkatrésze lesz. Ezek szerint készülnek egy újabb modellre, amelyet 2010-ben mutathatnak be.
A második hirdetésben olyan munkatársat keresnek a multimédiás csapatba, aki gyakorlattal rendelkezik a wifis és mobilhálózatos valós idejű média (streaming) és hálózati alkalmazások terén.
Érdekes kombináció: lehet hogy iPhone-on keresztül az iTunes-ban streamingelni lehet majd filmeket?

Újabb értelmetlen elutasítás

Az Apple újra bebizonyította, hogy elég nagy fejetlenség mutatkozik az alkalmazások elutasítás körül. Most egy ebook-olvasót dobott vissza, igencsak belemagyarázott indokkal.
Az Eucalyptus nevű alkalmazással a Gutenberg Project archívumában lehet keresni és szöveg formátumban könyveket letölteni. A visszautasítás indoka az volt, hogy ily módon le lehet tölteni a Kamaszútrát. A fejlesztő hiába indokolta meg, hogy a program csak keres és letölt, nincs benne semmilyen szexuális tartalom és az AppStore-ban található más alkalmazások is lehetővé teszik a nevezett könyv olvasását (pl. az eReader, Stanza vagy a héten elfogadott Kindle újabb verziója), többszöri nekifutásra sem sikerült engedélyeztetni az alkalmazást. Értetlenül áll az eset előtt azért is, mert ha egy tini szexuális tartalmat akar megszerezni, akkor letölt egy ingyenes bikinis alkalmazást, nem fog 9.99 dollárt fizetni az Eucalyptusért.
Végső elkeseredésében blokkolta a Kamaszútrát és így adta be engedélyeztetésre az alkalmazást. Most az Apple-nél a labda, érdeklődéssel várom az újabb fejleményeket.
Az egész procedúrában az az érdekes, hogy hiába az SDK, a jóváhagyók szubjektív elbírálásán múlik egy alkalmazás megjelentetése vagy elutasítása.
Aki kíváncsi a fejlesztő kanosszajárására, az itt elolvashatja a fejleményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése