2009. május 14., csütörtök

Napi hírek 2009.05.14.

Mai hírek Steve Jobs körül forognak. Szó lesz visszatéréséről és házépítéséről is.

Nem Jobs nyitja meg a WWDC-t

Az Apple tegnap bejelentette, hogy a június 8-12 között San Franciscoban megtartandó Worldwide Developers Conference-t (WWDC) a cég marketing vezetője, Phil Schiller nyitja meg, ő tartja az ún. keynote beszédet.
Jobs az első félévben betegszabadságra ment, így sokan azt várták, hogy a WWDC-n fog visszatérni. A bejelentés alapján ez sajnos nem akkor következik be.
A WWDC-n iPhone és Mac fejlesztőknek adnak konzultálási lehetőséget, így ők a kapott tanácsok segítségével a programjaikat tudják jobbá tenni. A tavalyi konferencián mutatták be a 3G modellt is.
Napvilágot látott olyan pletyka is, hogy Jobs június végén vagy július elején, egy másik alkalmon mutatja be az új iPhone-t, amit összekötnek visszatérésével is. Egy elemző szerint kétféle modellt fognak bemutatni: egy csúcsmodellt és egy egyszerűbb “kínai” modellt, mellyel bemutatkoznának a világ legnépesebb országában.
Az Apple bejelentésével párhuzamosan olyan aggodalmak is napvilágot láttak, mely szerint Jobs már sohasem fog visszatérni. Többek között a bejelentés hatására a cég részvényeinek árfolyama tegnap 4 %-ot esett.
Mivel Jobs a betegsége miatt hagyja ki a félévet és nem egyszerűen regenerálódni akar, továbbá nem ismerjük állapotának változását, ezért véleményem szerint csak akkor fog visszatérni, ha azt egészségi állapota lehetővé teszi.


Jobs mégis felépítheti saját házát

Korábbi cikkemben beszámoltam arról, hogy Jobs le akar bontatni egy romos állapotban lévő kúriát, és újat akar a helyébe építeni, de a városi tanács ezt megakadályozta.
Tegnapi hír, hogy a tanács 6-1 arányba megszavazta Jobs szándékát, így indulhat a munka. Döntő szempont volt, hogy az új ház kisebb lesz, így több lesz a zöld terület. Egyetlen ellenszavazat a polgármestertől érkezett, aki építész és ilyen történelmi házak restaurálásával foglalkozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése