2009. május 12., kedd

Napi hírek 2009.05.12.

Mai hírekben szó lesz az új (?) telefon paramétereiről, a jegyzetek push-os szinkronizációjáról és egy torrentes távoli elérés elutasításáról.

Fake (?) kép az új iPhone-ról

Egy kínai fórumon a következő kép látott napvilágot, amelyen az új iPhone rendszeradatai láthatóak.


Az eredeti post szerint a készülék tartalmazni fog 32 GB memóriát, a processzor 600 MHz-en fog hasítani (jelenlegi 400 MHz-el szemben), 256 MB RAM lesz benne (128 MB), belenyomják a digitális iránytűt és az FM rádiót, 3.2 megapixeles autófókuszos kamerával lehet fényképeket készíteni (2 megapixel), de az akksi, a képernyő felbontása és a külső csatlakozások nem változnak.
Egy kicsit kétkedéssel fogadom a hírt, mert a szolgáltatónál AT&T látható. Talán hasznosabb lett volna több képernyőképet készíteni a kétkedők megnyugtatása végett.

Jegyzetek szinkronizálása push-al

Az Apple a 3.0-ás verzióval lehetővé tette a jegyzetek MobileMe-n keresztüli szinkronizálását.
Ha a telefonon írsz egy jegyzetet, azt automatikusan elküldi a szerverre, a számítógépeden felugrik egy ablak, mely a szinkronizációra emlékeztet, leokézva megjelenik a levelezőprogramban, mint egy MobileMe jegyzet.



Apple elutasította a távoli torrentes elérést biztosító alkalmazást

Maza Digital kifejlesztett egy alkalmazást (Drivetrain), mellyel a Transmission nevű bittorrent klienst lehet távolról vezérelni. El is küldték az Apple-nek jóváhagyásra, de a következő választ kapták: „Ezzel a típusú alkalmazással meg lehet sérteni harmadik fél jogait. Úgy döntöttünk, hogy … nem jelentetjük meg az AppStore-ban.”
Ezzel a kategorikus kijelentéssel az Apple becsukta a kaput a torrentes alkalmazások előtt. Mint tudvalévő a bittorrent önmagában nem jogsértő, ráadásul ez az alkalmazás nem is egy kliens volt, hanem csak a számítógépen lévő klienst tudta távolról vezérelni. Úgy látszik az Apple minden jogsértésre való utalást el akar kerülni, ezért elzárkózik minden ilyen típusú alkalmazás jóváhagyásától.
Arról nincs információnk, hogy ezután a fejlesztő a Cydián keresztül terjeszteni akarja-e a programot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése