2010. július 10., szombat

Jourist nyelvtréning teszt és nyereményjáték

Korábbi cikkemben már beszámoltam az Úti tolmács alkalmazásról. A Jourist Verlags GmbH újabb nyelvprogramot jelentetett meg, mely ezúttal a nyelvtanulást segíti. Az alkalmazás az Úti tolmácsra épül.
Először ki kell választani a tanulni kívánt nyelvet, 24 áll rendelkezésre. A standard nyelveken (angol, német, spanyol, francia) túl egzotikus nyelveken is tanulhatunk, mint pl. a thaiföldi, arab vagy koreai.


A „Még nincs nyelvismerete” résznél kezdődik a nyelvtanfolyam, cél a fokozatonként lépkedés, egészen a „Nagyon jó” szintig. A több mint 2100 kifejezés 15 témakörre van osztva (pl. utazás, szálloda, étterem, rendőrség hívása), amelyekben további alkategóriák találhatóak.



Mindenki a saját ritmusában tanulhat, adott témakörre koncentrálhat. A program a kiválasztott kifejezést ki is mondja, így a kiejtést is lehet gyakorolni.
Ha biztosak vagyunk a tudásunkban, akkor vizsgázni is lehet. Kilenc feladat közül választhatunk: oda-vissza fordítás, helyes kifejezés kiválasztása, diktálás, stb.



Már nincs másra szükség csak elszántságra, kitartásra és kellő mennyiségű időre. Az alkalmazás 7.99 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból, de van három redeem kódom, amelyet kisorsolok. A nyereményjátékban való részvételhez nem kell más, minthogy erről a cikkről szóló twitter üzenetet retweeteld! (Twitteren a www.twitter.com/jimny21 címen tudsz követni) Lezárás július 10-én este 24 órakor, sorsolás egy-két napon belül. Szóval tweetre fel! (Promokódok az amerikai store-ban használhatók fel, mindenki csak egyszer vehet részt a játékban)

3 megjegyzés:

  1. Azt írja, hogy az oldal nem található.
    Én nem használok twittert, de ezért szívesen belevágnék, ha tudnék.

    VálaszTörlés
  2. Javítottam a linket, most már tudsz követni. Persze előtte regisztrálni kell.

    VálaszTörlés
  3. OK köszi!
    Most értem csak haza az éjszakai melóból, így csak most tudtam regisztrálni. Már régebben is gondoltam rá, de ez most nagyon megfogott!
    Remélem sikerül megnyernem a reedem kódot!

    VálaszTörlés