2010. július 15., csütörtök

Napi hírek 2010.07.15.

Mai hírekben szó lesz az iOS 4.1 újdonságairól és a pénteki sajtótájékoztatóról.

Megjelent az iOS 4.1 firmware béta változata

Apple tegnap megjelentette az iOS 4.1 firmware fejlesztőknek szánt béta változatát.


Verzió a következő újdonságokat tartalmazza:
- javítottak a térerő megjelenítésén, az első 3 pálcika magasabb lett. Az iPhone 4 esetében legfőbb problémának tartott térerővesztés nem múlt el, viszont nem csökken egy pálcika alá a kijelzés.


- teljes AVRCP bluetooth támogatás: lehetővé teszi bluetooth fejhallgatóknak és beépített autós kezelőszerveknek, hogy a telefon összes audio funkcióját vezérelje. Eddig az iPod alkalmazáson keresztül lehetett csak vezérelni a zenét.


- szülői felügyelet a FaceTime videóhívó alkalmazásban és a Game Centerben. FaceTime esetén a Névjegyzékből eltűnik ez a lehetőség, míg Game Centerben nem lehet multiplayert játszani.


- módosult a baseband 01.59.00-ról 02.07.01-re. Tehát, aki függetleníteni akar, az maradjon távol az iOS 4.1-es verziójától. 3GS felhasználók minél előbb mentsék le SHSH információjukat.
- Camera Switch és a Flash gombok fekvő módban áthelyezésre kerültek,
- helyesírás-ellenőrzés a Beállításokban kikapcsolható,
- Phone alkalmazásban a Kedvenceknél már a FaceTime is hozzáadható,
- Javult a közelségmérős probléma, már kikapcsol fejhez illesztett hívás esetén.
A végleges verzió megjelenési dátuma még nem ismert. Aki jailbreakelni akar, egyelőre maradjon távol a hivatalos verziótól.

Pénteken iPhone 4 sajtótájékoztató

Apple szintén tegnap jelentette be, hogy pénteken helyi idő szerint délelőtt 10 órakor (magyar idő szerint este 7 órától) sajtótájékoztatót tartanak iPhone 4 ügyében. Részleteket nem közöltek, de minden bizonnyal a térerővesztés problémája lesz napirenden. Az amerikai fogyasztóvédelmi szervezet, a Consumer Reports éppen a fenti probléma miatt nem javasolta vételre az új telefont. Megindultak a találgatások a komplett visszahívásról is. Ezt azért nem tartom valószínűnek, de nagyon várom a sajtótájékoztatót.

1 megjegyzés:

  1. ...és a mai naptól kapható a Vodafone-nál is microsim! :) Remélem ez már annak az előszele, hogy náluk is megjelenik kínálatban az iPhone 4! És talán még egy kis konkurenciaharc is kialakulhat...

    VálaszTörlés