2010. július 18., vasárnap

Belépés az Apple szupertitkos antenna-laboratóriumába

A pénteki sajtótájékoztató után néhány kiválasztottnak megadatott, hogy bemenjen az Apple szupertitkos antenna-laboratóriumába. Apple a laboratóriumot „feketének” hívja, mert ez egy olyan titkos hely, ahová csak kiválasztott dolgozók léphetnek be, 40 mérnök dolgozik itt.
„Ez a legjobb laboratórium a világon, ahol rádiófrekvenciás vizsgálatokat végeznek.” – mondta Phil Schiller alelnök. „Az általunk létrehozott designt nem lehet enélkül elkészíteni.”
Wired magazin szerint az összes tesztelő helység kék piramisokkal vannak beépítve, amelyek elnyelik a rádiófrekvenciás hullámokat. Egy robotkar a helység közepén 360 fokban forgatja a tesztelendő készüléket, míg az elemző szoftver (Win XP-n fut :) méri a készülék aktivitását. Egy másik teszthelységben az emelt széken egy tesztelő 30 percig fogja a telefont és mérik a készülék emberi testre gyakorolt hatását.
Apple külső méréseket is végez. Megtekinthették azt a kisteherautót, amely tele volt pakolva műszerekkel.
Az egész bemutató azt a célt szolgálta, hogy bizonyítsák eltökéltségüket az ilyen irányú fejlesztés ügyében. Remélhetőleg szeptember 30-ig valami komolyat kitalálnak a bal alsó sarok problémájára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése