2010. július 9., péntek

Napi hírek 2010.07.09.

Mai hírekben szó lesz a rejtélyes törlésről, a 3G-s videótelefonálásról, az iAD jövedelmezőségéről és az első iPhone 4 tűzről.

Apple távolról törölte az NDrive alkalmazásokat?

Két hete a Google élt a távolról való törlés lehetőségével (kill switch). Ez azt jelenti, hogyha valami nem tetszik neki az adott alkalmazásban pl. személyiségi- vagy szerzői jogi probléma lép fel, akkor nem csak a Store-ból, hanem egy szinkronizálásnál a felhasználó számítógépéről és a telefonjáról is törli a programot.
Az iOS is lehetővé teszi ezt a fajta beavatkozást, az Apple pár napja élhetett a lehetőséggel. Először az NDrive USA felhasználók vették észre, hogy mindenhonnan eltűnt az alkalmazás. Majd jelentkeztek Norvégiából, Portugáliából is felhasználók hasonló tapasztalattal. Ráadásul az App Store-ból is eltűnt az összes NDrive program.
Többen megkeresték az Apple-t, de sem választ, sem visszatérítést nem kaptak. Maga a fejlesztő csak olyan nyilatkozatot adott ki, hogy az alkalmazásokat kivonták a forgalomból, de dolgoznak az újramegjelentetésen.
Pletyka szerint a térképek licenszével volt probléma. Viszont mások nem tapasztaltak törlést, a program ugyanúgy ott van a telefonon és a számítógépen is. Én nem vettem meg a programot, valaki kipróbálhatná, hogy szinkronizálás után törlődik-e az alkalmazás.


Fring: kétkamerás videótelefonálás 3G-n keresztül

Fring névre hallgató népszerű chates alkalmazás az első volt, amelyik kihasználta a mobilinternetes VOIP telefonálási lehetőséget. Most újra úttörő szerepet vállaltak.
Mai napon frissítették a programot és az új verzióban már helyet kapott a 3G hálózaton való kétkamerás videótelefonálás is. Persze ezt csak iOS 4 esetén lehet kihasználni. Fontos újítás továbbá a multitasking beépítése az alkalmazásba, így már örökké online marad az ember.
A program ingyen tölthető le az App Store-ból.





Már jövedelmező az iAD

Az Apple új mobilhirdetési rendszere máris pénzt hoz a fejlesztőknek. Azzal a szándékkal vezették be, hogy így az alkalmazások olcsóbbak lesznek vagy a fejlesztők ingyenesen adják őket. Úgy látszik bejött a koncepció.
Jason Ting nevű fejlesztő 1372.2 dollárt keresett, mert ingyenes LED Light for iPhone 4 Free nevű elemlámpás alkalmazásába beépítette az iAd-et. Még csak egy napja elérhető a program, de már 9300 alkalommal kattintottak a mellékelt hirdetésre. Hirdetési szakemberek szerint a 147.55 dolláros eCPM és a továbbkattintást jelző CTR szám is rendkívül magas (eCPM fejezi ki, hogy ezer megtekintésenként mennyit keres a fejlesztő).
Úgy látszik az iAd kíváncsivá tette vásárlókat, ahogy egyre több iAD-et használó alkalmazás jön, ezek a számok csökkenni fognak.


Tűz van, babám!

Már vártam erre a hírre. Leégett az iPhone 4. Szó szerint. Na jó, majdnem szó szerint.
Egy AT&T vásárló cserét kérve bevitte a boltba új telefonját, mivel amikor a gyári USB-kábelt bedugta a készülékbe, az elkezdett füstölni és olvadni. A hőhatás kismértékben kikezdte az iPhone-t, az USB-kábelt pedig használhatatlanná tette. A vásárló enyhén megégette a kezét.
Egy Apple Store alkalmazott szerint hiba a készülék USB portjában van, nem a felhasználó hibájából történt az eset. Azt sem szabad elfelejteni, hogy 2 millió készülékből csak ez az egy kapott lángra. Bár ha jobban megnézem a kábelt, a műanyag leolvadt róla, de maga a fém rész ehhez képest eléggé sértetlen…

4 megjegyzés:

  1. Szia !
    tudnál nekem segíteni , hogy ha letöltöttem 1 témát T-POt on hová kéne bemásolni melyik fájl az mert nem igazán találom köszi a segítséget

    VálaszTörlés
  2. Igazából témákkal még nem foglalkoztam. Nem volt egy fájl mellékelve a telepítésről?

    VálaszTörlés
  3. Sajnos csak 1 txt- féjl volt az is megköszönte hogy letöltöttem. Pedig jó lenne 1 ilyen cikk legalább is engem érdekelne. Jó lenne még 1 cikk a vagy csak nekem segítség bluetooth használatra . Cydián esteleg lehet tölteni olyat ami más telefonokkal kapcsolódik? Most játszok 1 játékkal tudom ajánlani repülég szimulátor rajongóknak szerintem nagyszerű a játék. Tom Clancy's HAWX

    VálaszTörlés
  4. Témákra még ott van a Winterboard. Nem tudom, hogy iOS 4 alatt hogyan működik.
    Cydiából csak iPhone-ra tudsz letölteni alkalmazásokat.

    VálaszTörlés