2010. július 6., kedd

Napi hírek 2010.07.05.

Mai hírekben szó lesz az iOS 4 töréséről és függetlenítéséről, újabb adalékok az iTunes számlák hackeléséről, egy Super Mario Brothers utánzatról és a gyémántos fehér iPhone 4-ről.

Jön a teljes iOS 4 jailbreak és az iPhone 4 függetlenítés

Eddig még csak iPhone 3G és régi ibootos 3GS törhető, de MuscleNerd közlése szerint Comex talált egy rést a pajzson, amivel az összes iOS 4-et használó eszköz törhető lesz.
Comex volt az, aki a 3.1.3-as Spirit nevű jailbreaket kiadta. Az iOS 4 törése is hasonló metóduson alapul, ezért az Apple egy új szoftverfrissítésben bezárhatja a kiskaput. Kiadási dátum még nem ismert, de valószínűleg megvárja a térerőprobléma miatti új firmware verziót, amely heteken belül érkezhet.


MuscleNerd nem érte be ennyivel, mert azt is közölte, hogy Planetbeinggel dolgoznak az iPhone 4 függetlenítésén és komoly eredményt értek el. Sikerült a telefonálásért felelős basebandet visszafejteni és saját parancsot tudtak beilleszteni.
Bíztató :)


Kirúgták a hackerkedésben gyanúsított fejlesztőt

Vasárnap számoltam be a példátlan méretű hackertámadásról. Apple hivatalosan azóta sem válaszolt, nem adott ki semmilyen közleményt, de a kedvezményezetti oldalon álló Thuat Nguyen összes alkalmazását eltávolították az App Store-ból.
Mivel nagy hallgatás van, ezért beindultak a pletykák. A hírek szerint olyan embereket is megkopasztottak, akiknek nem is volt iTunes számlájuk, hanem a hackerek valahonnan megszerezték hitelkártya adatukat és csináltak maguknak egy iTunes-os számlát. Így a delikvens csak a havi kivonaton vette észre a terheléseket. Szívás.
Jó lenne már valami hivatalos tájékoztatás.


Super Mario Brothers utánzat az App Store-ban

Nintendon népszerű Mario sem maradhat ki az App Store-ból. Azonban hivatalosan nem jöhet, így egy olasz fejlesztő megalkotta a hasonmását.
Az Omino nevű játék hasonló színeket, grafikát és játékmenetet használ, mint a nagy testvér. Játékban az első két szint ingyenes, utána alkalmazáson belüli vásárlással 0.79 euróért lehet megvenni a többit.
Jó nosztalgiázást!





20 ezer dolláros gyémánt iPhone 4

Még nem lehet fehér iPhone 4-et kapni, de van aki már ki is díszítette. Stuart Hughes -, aki részt vett a 130 ezer fontos arany iPad elkészítésében - egy független telefont rakott tele gyémántokkal. A készülék 20 ezer dollárért kapható. Elég drága keret…
Azt nem tudni, hogy ez a változat megoldja-e a térerővesztés problémáját :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése