2010. július 8., csütörtök

Napi hírek 2010.07.08.

Mai hírekben szó lesz az Apple újabb bénázásáról, a jóváhagyási politika megváltozásáról és az új iPhone-barát Youtube-os oldalról.

Apple iTunes-os csalásmegelőző szakembert keres

Azért nincsenek véletlenek. Az iPhone 4 debütálásnak és a térerőprobléma publikálásának napján tett közzé az Apple egy álláshirdetést, melyben antennaszakértőt keresett.
Itt az újabb malőr. Az iTunes számlák rejtélyes feltörésének nyilvánosságra kerülésével egyidőben újabb állásajánlat jelent meg, amiben iTunes-os csalásmegelőző szakembert keresnek. Feladata közé tartozik a csalással gyanúsított vásárlások felkutatása, elemzése és megoldása.
Azt nem tudni, hogy kapcsoltak és túl cikisnek találták az ajánlatot vagy olyan sokan jelentkeztek, hogy már nem fogadnak el több kandidálót, de a hirdetés már nem elérhető.
Utóbbi időben elég sokat bénáznak Cupertinoban.


Jóváhagyták az elemlámpás alkalmazásokat

Első szó általában a nem. A második alkalommal ez néhány esetben átváltozik igenre. Ez történt iPhone 4 esetében az elemlámpás alkalmazásokkal is.
Mivel a telefon beépített vakut tartalmaz, így Michael D'Ulisse még az új készülék megjelenésének napján továbbította jóváhagyásra alkalmazását. Több napig nem történt semmi, ezért az Apple-nél érdeklődött. Elmondták neki, hogy az alkalmazást elutasítják a „hardver helytelen használata” indokkal. Persze nem hagyta annyiban, fellebbezett Phil Schiller alelnökhöz, aki megígérte hogy beszél a jóváhagyó csapattal.
Mai napon 13 (!) elemlámpás alkalmazás jelent meg az App Store-ban, közte D'Ulisse programja is. Végre egy pozitív változás.
Azért a leírásba bele kellett venni, hogy a folyamatos világítás drasztikusan rontja az akksi időt…


Új mobilos Youtube oldal

Youtube új mobilos weboldalt mutatott be. A m.youtube.com oldal iPhone-ra és Androidra van optimalizálva, felhasználóbarátabb, jobban alkalmazkodik az érintőképernyőhöz. Az eredeti oldal számos jellemzője is elérhető: vannak kedvencek, értékelni lehet az adott klippet, hozzá lehet adni a lejátszási listához. De mégis legfőbb javulás a HTML5 használata. A gyárilag beépített Youtube alkalmazással szemben lehetőség nyílik jobb minőségű klippek lejátszásra.
A lenti videó bemutatja a főbb újdonságokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése