2010. július 14., szerda

Napi hírek 2010.07.14.

Mai hírekben szó lesz az iPhone 4 titkos cseréjéről és az új készülék függetlenítéséről.

Apple titokban kicseréli az iPhone 4-et?

Gizmodo újabb érdekes dologgal állt elő. Egy olvasója a következőkről számolt be:
Több problémája is volt a telefonnal. Nála is fellépett a térerővesztés, a közelségmérő nem kapcsolt ki telefonálás közben. Ezen kívül még néhány más szoftveres problémája is volt, bevitte a new yorki Fifth Avenue-n lévő Apple Store-ba. Ott megvizsgálták és megállapították, hogy a szoftveresen (!) hibás és ezért nem működtek bizonyos alkatrészek. Kapott egy új készüléket.
Jobban megvizsgálva a telefont, észrevette, hogy különbözik az előzőtől. A hátlap nem annyira fekete, már nem látja szabad szemmel a közelségmérőt sem, sőt a fém keret sem annyira fémes és a színe is mattabb. A térerővesztést sem tudta produkálni.
Úgy gondolja, hogy az Apple a térerőproblémára hivatkozva nem cseréli ki a telefont, de minden másra igen. Egy másik egyénnél a Home gombot többször kellett megnyomni, hogy felébredjen a telefon. Ez mindössze egyszer történt. Az Apple-szakember lefuttatott egy diagnosztikát, minden rendben volt. A telefont azonban kicserélték.
Érdemes megjegyezni, hogy mindez csak egy esetben történt, tehát messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Ugyanakkor a hivatalos visszahívás mintegy másfél milliárd dollárjába kerülne a cégnek. Ez az összeg úgy jött ki, hogy a 6 millió darabot beszorozták 250 dollárral. Ugyanakkor ha ingyen gumikeretet adnának hozzá, az mindössze 1 dollár telefononként, így ez a művelet sokkal olcsóbb lenne. Persze a visszahívás nem csak anyagi, hanem ennél nagyobb erkölcsi kárral is járna, így nem tartom valószínűnek ezt a megoldást.



iPhone 4 függetlenítő videó

Tegnap retweeteltem @planetbeing üzenetét, melyben bejelentette az iPhone 4 függetlenítését. Azóta egy videót is kiadott róla, de elmondása szerint az eljárás megjelentetése még odébb van, mert egyszerűsíteni kell a kódot, így is 5 percig tart a futása. Szörnyű hosszú idő :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése