2010. július 20., kedd

Napi hírek 2010.07.20.

Mai hírekben szó lesz az új iTunes-ról és az iBooksról, már 3G esetén is érdemes lementeni az SHSH információt, megismerhetjük az Apple-AT&T pengeváltásokat és egy vicces videót az antenna-problémáról.

Frissült az iTunes és az iBooks

Apple tegnap újabb iTunes verziót bocsátott útjára, ezúttal a 9.2.1-et. Általában hibajavításokat tartalmaz:
- drag-and-drop javítása,
- első szinkronizálásnál fellépő hiba,
- iOS 4 frissítésnél kódolt back-up esetén fellépő hiba,
- egyéb stabilitási és megjelenítési hibák.
Egyúttal az iBooks alkalmazás is frissült:
- dupla kattintással nagyítás,
- pdf olvasásnál performancia javítás,
- könyvletöltésnél fellépő hiba javítása,
- egyéb stabilitási és megjelenítési javítások.
MuscleNerd közlése szerint jailbreak szempontjából a már tört készülékekre biztonságos ez a verzió. Viszont aki a friss Spirittel akar majd jailbreakelni, az maradjon távol ettől a verziótól.


SHSH információ lementése már 3G-n is

MuscleNerd Dev Team tag közlése szerint az Apple már a régebbi készülékeken is (iPhone 3G, iPod Touch 2G) elkezdte a 3GS-nél ismert SHSH információ (továbbiakban blob) ellenőrzését iOS 4 firmware alatt. Ha egy restore-nál az iTunes nem kapja meg a szükséges blob-információt, mert már nem írja alá a kívánt verziójú firmware-t, akkor a restore/downgrade nem lehetséges. Azonban a redsn0w-val és a PwnageToollal kikerülhető ez az ellenőrzés.
Amennyiben a Cydiában elmentésre kerül a blob, akkor lehetőség nyílik 4.x firmwaren is restore-t végezni redsn0w és a PwnageTool nélkül is. Mivel 3.x firmware esetén nincs ez az ellenőrzés, ezért az visszaállítható.
Tehát aki biztonságra vágyik, a Cydiában nyomjon rá a „Make my life easier” gombra és elmentődik a blob.


Apple-AT&T pengeváltások

Wired magazin érdekes sztorival állt elő: részletezik az AT&T és az Apple kapcsolatát. Az AT&T az iPhone 2007-es megjelenése óta exkluzivitást élvez az Egyesült Államokban, azonban már a kezdetektől fogva attól hangos a sajtó, hogy elég gyenge hálózatuk van, Bizonyos helyeken gyakran megszakad a hívás és nem képesek lekezelni az adatforgalmat sem.
Az írás a következőket emeli ki:
- már 2007-ben rájöttek, hogy a megnövekedett adatforgalmat nem képesek lekövetni, ezért azt kérték az Apple-től, hogy korlátozza az iPhone ebbéli kapacitását. Probléma abból fakad, hogy az iPhone-ban Infenion chipet használtak, ami Európában kiválóan működik, azonban az USÁ-ban az adótornyok ritkábban vannak elhelyezve, így hívásszakadás lép fel. Azonban Cupertinoban ragaszkodottak a már elért felhasználói gyakorlathoz és nem akartak módosítani. Szerintük ez az AT&T problémája, oldják meg maguk.
- De la Vega AT&T főnök még a megállapodás előtt kihirdette az internetmegosztást (tetheringet), Jobs elfehéredett. Öt percen keresztül körözött a szobájában, szidta a hülye AT&T-t, milyen frusztráló is velük üzletelni. Miután lenyugodott, azt mondta hogy felhívja De la Vegát és kiabálni fog vele.
- Tethering ügyében az Apple azt akarta, hogy az előfizetés része legyen, míg az AT&T külön díjat akart rá felszámolni. AT&T nyert, most 20 dollárért van internetmegosztás.
- Az Apple már régóta át akart váltani Verizonra (másik mobilszolgáltató), azonban a váltás túl költséges lett volna, mivel az eltérő chip miatt a telefon tervezését az alapoktól újra kellett volna kezdeni. Ezért kezdett az Apple tárgyalásokba a Qualcommal, aki univerzális chipet tud gyártani.
- Legviccesebb a következő epizód volt: egy AT&T vezető azt mondta Jobs egyik helyettesének, hogy ha (Jobs) az igazgatóságuk elé megy, akkor vegyen fel egy öltönyt. Mire a helyettes azt mondta: „Mi az Apple vagyunk. Mi nem hordunk öltönyt. Még öltönyünk sincs.”
A hivatalos kommunikáció ezekkel szöges ellentétben van. Az Apple minden fórumon kihangsúlyozta, hogy meg vannak elégedve az AT&T-vel, nincs vele problémája. Aki további részletekre kíváncsi, olvassa el a linkelt cikket (jó hosszú olvasmány)



Vicces videó az antenna-problémáról

Korábban már bemutattam egy videót, mely az iPhone 4-et és az Apple-t figurázza ki. Most ugyanattól a csapattól itt egy újabb videó, mely az antenna-problémára fókuszál. Ez is jól sikerült :)


2 megjegyzés:

  1. Szia Jimny !
    Miután frissítettem a telefont 4 re jailbrakeltem. Minden simán ment. Viszont a telefon azóta nagyon belasult. Ipodra nyomva van hogy elsőre elő sem jön,és elég sokat gondolkodik de ugyan ez a lassúság az összes programnál fent van. Már csak pár darab program van rajt meg zene hogy azzal se terheljem a gépet. Tudsz segíteni mi lehet a probléma? Arra gondoltam visszarkok egy korábbi fw verziót azzal nem volt ilyen gond.
    Üdv : pepboy
    Köszönöm Üdv pepboy

    VálaszTörlés
  2. Milyen telefonod van? Ha 3G, ne jelöld be a multitaskinget!
    Állítólag a 4.0.1 javított a sebességen, de én még nem próbáltam.

    VálaszTörlés