2010. július 21., szerda

Napi hírek 2010.07.21.

Mai hírekben szó lesz az új Spiritről, az iAdKillerről, és az Apple újabb rekorddöntő eredményéről.

Bármikor jöhet a 4.x Spirit jailbreak

Comex twitteren közölte, hogy nem vár az iOS 4.1-es verziójának megjelenésére, hanem még a megjelenés előtt kiadja a Spirit jailbreaket, amely képes feltörni a 4.0 és 4.0.1 firmware-eket. Miután ez kijön, lehetőség lesz az ultrasn0w legújabb változatával az iPhone 4 függetlenítése is.
Aki a későbbiekben downgradelni akar (vissza akar állni egy korábbi firmware verzióra), annak érdemes lementeni az SHSH információt. Itt egy leírás a mentésről.
Szóval nemsokára jön a Spirit.


Ha nem akarsz iAd-et látni

Mivel mindenre van alkalmazás (There’s an app for that), ezért aki nem akarja az Apple legújabb hirdetési üdvöskéjét látni, az kiiktathatja az iAdKiller nevű Cydiás alkalmazással. A program a macosmovil repóból érhető el (http://apt.macosmovil.com/). Telepítés után újra kell indítani a készüléket és lemaradsz a legújabb Nissan-reklámról. Az iAdKiller csak iOS 4.x alatti firmware-en működik.


Újabb rekorddöntő Apple-eredmény

Ez már egy kicsit unalmas. Az Apple pénzügyi eredménye újra rekordot döntött. A harmadik pénzügyi negyedévben a cég 15.7 milliárd dollár bevételt ért el, nyeresége 3.25 milliárd dollár. Az egy évvel ezelőtti negyedévben ez 9.73 milliárd és 1.83 milliárd dollár volt. A cég 45.8 milliárd dollár (!) készpénzzel rendelkezik. A bevétel 52 százaléka külföldről származott.
A számok meghaladtak az egyébként is magas elemzői várakozásokat. Így a tőzsdei kereskedés zárása után nyilvánosságra hozott számok következtében a tőzsdén kívüli kereskedelemben 4 %-ot emelkedett a részvény árfolyama.
Az Apple 3.47 millió Mac-et (+33 %), 8.4 millió iPhone-t (+61 %), 9.41 millió iPod-ot (-8 %) és 3.27 millió iPad-et értékesített.
„Ez egy elképesztő negyedév volt, ami minden várakozásunkat meghaladta. Ebben az időszakban volt minden idők legjobb Apple-termékindítása, az iPhone 4.” – mondta Steve Jobs vezérigazgató, Isten után az első. „iPad-nak remek indulása volt, egyre több ember vásárol Mac-et, és további új és nagyszerű termékeket fogunk az év során bemutatni.”
A tegnapi telekonferencián még a következőket tudhattuk meg:
- Észak-Karolinába tervezett szerverközpontot az évvégéig befejezik. Szerintem ezután jön az iTunes Cloud,
- iPhone 4-hez ingyen adott tok 175 millió dollárjába kerül a cégnek.
Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése