2010. július 16., péntek

iPhone 4 fejlemények

Jobs tudott az antennaproblémáról

Állítólag még az iPhone 4 korai tervezési szakaszában Ruben Caballero vezető antennamérnök figyelmeztette Steve Jobsot, hogy az antenna-elhelyezés nem szerencsés, megszakadó hívásokhoz vezethet. Azonban Jobs annyira beleszeretett az új designba, hogy nem foglalkozott a figyelmeztetéssel. Nem sokkal a június 24-i indulás előtt egy mobilszolgáltató is figyelmeztette a céget a problémára.

Hardveres javítás lesz

Ugyanakkor egy wall streeti elemző szerint az Apple belső hibajavítással oldja meg a problémát. Eddig külső gumiköpenyt javasoltak (bumpert), most egy gumi hézagpótlót építenek belülre, így javítva a térerőn. Az elemző ezt az infót távol-keleti beszállítóktól hallotta. Emiatt a gyártás is lelassult, így három hétre nőtt a telefonra történő várakozási idő. Az Apple így megspórolja a költséges visszahívást és újratervezést. Jómagam is írtam a titkos visszahívásról, elképzelhető, hogy ez van a háttérben.


Inkább szoftveres javításra van szükség

Más szakértő szerint viszont nem olyan egyszerű a dolog. A probléma a bonyolult kommunikációs szoftver és az antenna közötti kapcsolatban keresendő. Az eset már régóta fennáll, de csak az iPhone 4 esetében került reflektorfénybe. Az összes mobiltelefont érinti ez, de egy jól megírt szoftver kompenzálja ezt a problémát. Egy szoftverfrissítés megoldást hozhat, de itt nem a térerőt jelző pálcikák módosítására gondolt.

Szenátor levelét megírta

Tegnap Charles Schumer szenátor nyílt levélben fogalmazta meg aggodalmait. Az Apple problémakezelését elégtelennek tartja és arra kéri a céget, hogy nyitott módon kezelje az esetet. A vásárlók nem kapnak elég információt, a cégnek világosan meg kell fogalmazni a valódi okot és ingyen javítani a problémát.


Remélem ma este mindenki választ kap kérdésére. Az Apple magyar idő szerint este hét órakor tőle szokatlan módon sajtótájékoztatót tart az ügyben. Amennyiben netközelben leszek, beszámolok a fejleményekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése