2010. július 16., péntek

Napi hírek 2010.07.16.

Mai hírekben szó lesz az új iPad firmware-ről, a Firefox Home-ról és a Palm felvásárlásáról.

Megjelent iPad-re a 3.2.1-es firmware

Tegnapi cikkemben írtam az iPad-re való 3.2.1-es firmware megjelenéséről. A verzió ezeket az javításokat tartalmazza:
- wifi kapcsolat javítása,
- emailben egy oldalas pdf csatolmány esetén nem működött a másolás-beillesztés,
- videólejátszásnál lefagyott a film,
- video-out javítása VGA Adapterhez való csatlakozáskor,
- Bing hozzáadása a keresőkhöz.
Befoltozták a Spirit jailbreak által használt rést is, így az nem működik ezzel a verzióval.


Megjelent a Firefox Home

NapiiPhoneApp hívta fel a figyelmemet a Firefox Home megjelenésére. Az alkalmazással sajnos nem egy teljes értékű böngészőt kapunk, hanem csak egy hozzáférést az asztali gépen nyitva hagyott Firefoxhoz.
Egy Firefox szinkronizálási számla (sync account) létrehozása után láthatjuk az asztali gépen létrehozott könyvjelzőket, előzményeket, nyitott füleket. Intelligens keresővel elég a keresett oldal első pár betűjét begépeli, és máris szűkít a szóba jöhető megoldásokra.
Az alkalmazás egyelőre nem érhető el a magyar App Store-ból, csak az amerikaiból. Ingyen letölthető, de minimum 17 évesnek kell lenni. Nem tudom miért kellett ezt a korlátozást beletenni.





Apple meg akarta venni a Palmot

Belső forrás szerint az Apple komolyan gondolkodott a Palm megvételén, azonban a HP egy mindent űberelő 1.2 milliárd dolláros ajánlattal nyert. Az almások a HP-vel ellentétben tovább akarták folytatni a cég tevékenységét. Elsősorban a Palm komoly szabadalmai érdekelték (több mint 450 bejegyzett szabadalom és több mint 400 alkalmazás). Ezen túl komoly versenytársat akartak állítani a BlackBerry-gyártó RIM-nek a valódi billentyűzettel rendelkező okostelefonok piacán.
RIM is versenyben volt, nagy összegű ajánlatot tett, amit a HP felülmúlt. Google is kifejezte érdeklődését a Palm iránt, de csak azért mert az Apple-t is érdekelheti a cég. Azonban a Google nem tudott konkrétumot az Apple-ről, így be sem nyújtott ajánlatot. A Nokia sehol sem volt, nem érdekelte a Palm.
Ha sikerült volna a vétel, lehet hogy nem iPhone-ról, hanem PalmPhone-ról beszélnénk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése