2009. július 1., szerda

Napi hírek 2009.07.01.

Mai hírekben szó lesz az új, 3.1-es firmware-ről, két új 3GS reklámról, Jobs első nyilvános megjelenéséről és a 3GS kihasználatlan lehetőségeiről.

Megjelent a 3.1 FW fejlesztői változata

Az Apple lehetővé tette fejlesztők számára az iPhone 3.1-es firmware letöltését.
Az új firmware-ben változik a baseband 5.08.01-re, tehát aki szoftveresen függetlenített, az semmiképpen se használja a mostani béta vagy a későbbiekben megjelenő 3.1-es verziót, mert visszazár a telefonja.



Egyéb változások:
- a nem felülírandó videószerkesztésben lehetőség nyílik vágás után „Save as copy…”-ként elmenteni a klippet. Így nem írod felül az eredeti videót.
- Voice Control Bluetooth-on keresztül is működik
- Ikonok mozgatása közben vibrál a telefon
- Javítottak az OpenGL-en és a Quartz-on.
- API-k lehetővé teszik a harmadik fél által fejlesztett alkalmazásoknak a videóhoz való hozzáférést és szerkesztést.
- AT&T ügyfeleknek visszatették az MMS gombot, bár jelenleg nem működik. A gomb a 3.0-ás korai bétákban is szerepelt, de az ötödik verzióból kivették. Ez alapján elmondhatjuk, hogy akkor jelenik meg a végleges változat, ha az AT&T MMS képes lesz.



Új 3GS reklámok

Az Apple új reklámokkal hirdeti a 3GS-t. Ezekben kiemeli a Copy-Paste, Voice Control előnyeit. Bár én a Copy-Paste-el nem villognék annyira, ez alaptulajdonság…





Jobs egy augusztusi eseményen tűnik fel?

Pletyka szerint az Apple augusztusban tart egy Különleges Eseményt (Special Event), ahol Jobs visszatérése után először fog megjelenni a nyilvánosság előtt.
Elképzelhető, hogy ezen az eseményen fogják bejelenteni az iPod-ok frissülését, kamerát tesznek az iPod Touch-ba és az iPod Nanoba. Más ötlet szerint az iMac is termékváltoztatáson esik keresztül.
Legfontosabb, hogy ezzel lezárulhatnak Jobs egészségéről való találgatások.

40 autó a Real Racingben?

A nagy sikerű – sokak szerint a legjobb – autós játék fejlesztője egy kicsit eljátszadozott a 3GS lehetőségeivel. A nagyszerű grafikájú játékban egyszerre 6 kocsi van a pályán. Mivel a 3GS-ben erősebb processzor és grafikus chip van, ezért elkezdték az autók számait növelni. Először csak 8 autóval próbálkoztak, majd jött a 10, 12, 16 és 20 autó, de a 3GS még meg sem izzadt. Egészen 40 autóig felmentek és nem volt érzékelhető fps lassulás!
De ez csak egy demo volt, a Firemint nem tervezi így kiadni a játékot. Pedig, milyen jó lenne opcionálisan változtatni a pályán levő kocsik számát!
Ebből is látható, hogy a 3GS lehetőségei még messze nincsenek kihasználva, van hely bőven a fejlesztésnek. Ezután jöhetne a Gran Turismo is iPhone-ra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése