2009. július 29., szerda

Napi hírek 2009.07.29.

Mai hírekben szó lesz a gaz jailbreakelőkről és a következő iPhone processzoráról.

A jailbreakelők kábítószer-kereskedők

Úgy látszik Cupertinoban valakinek elgurult a gyógyszere, mivel állításuk szerint, aki jailbreakeli telefonját az akár kábítószer-kereskedő is lehet.
A cég legújabb beadványában leírta, hogy „aki jailbreakeli telefonját és megváltoztatja a készülék egyedi azonosító számát, az drogdealer vagy másfajta bűnöző lehet. Mindegyik iPhone tartalmaz egy egyedi chip-azonosítót (ECID), amelyik azonosítja a készüléket az adótorony felé. Jailbreakelt készüléken keresztül a hackerek megváltoztathatják az ECID-et, amellyel már anonim (ez jól jön a drogdealereknek) és ingyenes hívásokat lehet kezdeményezni.”
Egy másik bejegyzés szerint a jailbreakelt készülékek komoly veszélyt jelent a hálózatra. „Helyi vagy nemzetközi hackerek kiadhatnak olyan parancsokat, amelyekkel dos támadást indíthatnak el. Ennek következtében az adótorony szoftvere összeomlik és a torony teljesen alkalmatlan lesz hívások és adatforgalom továbbítására. Az adótorony ellenőrzésének átvétele olyan, mintha átjutnának egy vállalati tűzfalon. Katasztrofális eredménnyel járhat. Az iPhone technológiai védelmi rendszere olyan, hogy ezt megakadályozza, de a jalbreakelt készülékek ajtót nyitnak ilyen támadásoknak.”
Fred von Lohmann, az Electric Frontier Foundation ügyvédje szerint (ők vannak vitában az Apple-el a jailbreak jogi vonatkozása ügyében) több millió jailbreakelt készülék van a világon, de ilyen eset még nem fordult elő.
Egyébként az Apple szerint olyan nyílt platform, mint az Android is komoly veszélyt jelent.
Úgy gondolom nagyon gyenge lábakon áll az az állítás, miszerint a jailbreakelt készülék illegális, mert illegális dolgokat lehet vele véghez vinni.
Na de mi van a konyhakéssel?



1 GHz-es processzor az új iPhone-ban?

Arról már hallottunk, hogy egy szegény kínai elhagyott egy iPhone 4G-t. Itt egy újabb pletyka, miszerint a következő iPhone-ban már 1 GHz-es chip lesz.
Hummingbird (kolibri) elnevezésű processzort a hétfőn mutatta be a Samsung. „Hummingbird lehet a következő iPhone processzora. Igen, ez lehetséges.” – mondta Tom R. Halfhill, a Microprocessor Report nevű újság vezető elemzője.
A 3GS-ben egy 600 MHz-es ARM Cortex A8 design chip van, amely már így is komoly sebességnövekedés a 3G-hez képest. Képzeljük ezt el 1 GHz-nél :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése