2009. július 25., szombat

Smasszer

A Prison Tycoon játékban egy börtönőrt alakítasz, cél a börtön menedzselése.
Először egy próbaévet kell végigvinni, így a kormányzó láthatja mennyire vagy alkalmas az igazgatásra. Ezután kapsz egy kisebb börtönt, minden évben meghatározott feladatot kell teljesíteni, így feljebb léphetsz a ranglétrán. Figyelembe kell venni az elítéltek jellemzőit (agresszió, fáradság, rossz viselkedés), fejleszteni kell az épületet és a foglalkozási körülményeket. Amennyiben egy börtöntöltelék bármely fenti jellemzője magas, közbe kell lépni. Be lehet küldeni a cellába aludni, elmehet sportolni az agresszivitás csökkentése érdekében vagy dolgozhat. Ez utóbbi a börtönnek is jó, mert pénzt hoz a konyhára. Ha több embernél megnő az agresszivitás, akkor verekedés tör ki. Kisebbeket te is tudod kezelni, de lázadásnál már hívhatod a kommandósokat is. Persze ez nem jó a börtön hírnevének és bevételtől is elesel, mivel a rabok nem dolgoznak.
Néha furcsa célkitűzéseket ad a kormányzó. Pl. ahhoz hogy az államtól több pénzt kapjunk, engedni kell a lázadást a börtön biztonsági rendszerének erősítése érdekében vagy olyan évet kell produkálni, amikor munkából nincs bevétel.
Ha ügyes vagy és teljesíted a célkitűzéseket, akkor fejlesztheted a börtönt, új épületeket kapsz, viszont a rabok is nehézsúlyúvá válnak. Végső cél 26 célkitűzésen keresztül egy magas biztonságú börtönkomplexum kiépítése, amiben te vagy Isten után az első. A háttérben jó kis blues muzsika szól, eléggé eltalálták a készítők.
A játék elég szórakoztató, 2.39 euróért vásárolható meg a magyar AppStore-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése