2009. június 30., kedd

Napi hírek 2009.06.30.

Mai hírekben szó lesz a vezér visszatéréséről, Skype-ról, az egységes töltőről és egy projektorról.

Jobs újra dolgozik

Steve Dowling, az Apple szóvivője megerősítette, hogy Steve Jobs június 29-től újra dolgozik. Ugyan még csak részmunkaidőben (pár napot a cégnél, többit otthon), de „Mindnyájan nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatért.”
„Ez 3-5 éves távlatban bizalmat adhat a befektetőknek.” – hangsúlyozta Gene Munster, a Piper Jaffray & Co elemzője – „Steve Jobs visszatérése azt jelenti, hogy a jövőkép is visszatért.”
Az iPhonehírek nevében örülünk a visszatérésnek, további gyógyulást kívánunk Jobsnak.


Frissült a Skype

Tegnap kijött a Skype 1.1-es verziója melyben:
- küldhetünk SMS-t,
- beépítették a hangpostát,
- javították a tárcsázási segítséget, amennyiben telefont hívsz.
Az alkalmazás letölthető az AppStore-ból.



Egységes töltő mobiltelefonokhoz

10 telefongyártó – közte az Apple is – vállalta, hogy 2010-től az európai piacon egységesítik töltőiket. Az új okostelefonokban már mikro-USB csatlakozón keresztül lehet a készülékeket tölteni.
Az még nem világos, hogy a jövő iPhone-jában a jelenlegi 30 tűs port marad-e, lecserélik USB-re vagy egy átalakítót is adnak a készülékhez. A helyigény és gazdaságosság miatt célszerű lecserélni. Mivel az Apple az egész világra egységes modelleket készít, ezért ezt a változatot nem csak Európában alkalmazhatják, hanem az USA-ban forgalmazott készülékekre is ez a szabvány vonatkozhat.

Ui: most jött a hír, hogy ez csak önkéntes vállalás, de nem kötelezettség. Pedig célszerű lenne egységesíteni, mert pl. tegnap nem találtam a töltőmet. Milyen jó lett volna a nejem Samsungjának töltőjét használni!



Projektor iPhone-ra

A PhoneSuit nevű cég -, amely eddig védőtokjairól, Bluetooth fejhallgatóiról és akkumulátorairól ismert - előállt egy iPhone-hoz csatlakoztatható projektorral. A kiegészítő neve PhoneSuit MiLi Pro, használható iPhone-hoz és iPod Touch-hoz is. 640x480 felbontásban képes a kivetített képet megjeleníteni, így nem kell a haverjaidnak a telefonod köré gyűlnie, ha egy Youtube videót akartok megnézni. A kivetített kép mérete 5-40 col között lehet (13-103 cm), de a cég közlése szerint akár 70 colig is növelhető (180 cm) és a kép élessége fókuszálható.
Mivel a projektor eléggé igénybe venné a telefon akksiját, ezért 99 dollárért megvásárolható a PhoneSuit MiLi Power Pack, mely leveszi a telefonról a terhet.
A MiLi Pro VGA és RCA bemenettel is rendelkezik, így számítógépet, DVD lejátszót vagy játékkonzolt is lehet hozzá csatlakoztatni. Hanggal sem lesz probléma, mert erről a beépített hangszóró gondoskodik.
A termék ára még nem ismert, megjelenés szeptemberben várható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése