2009. július 18., szombat

Aki ellen összeszövetkezett az Apple és az olasz maffia

Hétvége van, jöjjön egy könnyedebb téma. AppleInsideren jelent meg az írás, miszerint egy ember, név szerint Gregory McKenna, beperelte az Apple-t, hogy az olasz maffiával közösen összeszövetkezett ellene. Vádpontok: titkosan követik őt, fenyegető üzeneteket küldenek az iPod-jára és a "herpesz" szót beillesztették Mike Jones "Still Tippin'" című dalába.
De vannak kisebb jelentőségű vádak is: bepoloskázták a hálószobáját, nappaliját, emeleti fürdőszobáját és Toyota Camry-ját is.
McKennának két iPodja van. Egy iPod shufflet az eBay-en vett, míg egy iPod minit egy Apple Store-ban. Szerinte mindkettőbe egy vevőegységet építettek be, így a maffia fenyegető üzeneteket tud neki küldeni.
Egy másik dalban hallani vélte, ahogy egy maffiózó halálosan megfenyegeti őt.
A 124 oldalas vádiratban nemcsak az Apple-t, hanem más gyártókat, kereskedőket és hivatalokat beperelt, mint pl. St. Louis Megye Rendőrségét, egy helyi autószerelőt és egy ismeretlen FBI ügynököt is.
Az egész történet 2000-ben kezdődött egy Missouri éjszakai klubban, ahol őt egy New York City-beli divatmodellkedésre akarták rávenni. McKenna ellenállt ennek, erre a vád szerint halálosan megfenyegették. Számtalan alkalommal kérte a St. Louis Megyei Rendőrség segítségét, válaszra sem méltatták. Vajon miért? :)
A vádiratban névtelen FBI ügynökök, illegális rögzítőkészülékek és töménytelen utalás található "behatolásra, zsarolásra és kínzásra".
Nem ez az első eset, hogy félkegyelmű perli be az Apple-t. 2007-ben azzal vádolták Steve Jobst, hogy az elmúlt két évtizedben O.J. Simpsont alkalmazta bérgyilkosként...

-- Post From My iPhone

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése