2010. július 29., csütörtök

Napi hírek 2010.07.29.

Mai hírekben szó lesz a 3G lassulásáról, szivárog a fehér iPhone 4 és hol a legolcsóbb a telefon?

Apple vizsgálja a 3G lassulását

Aki 3G telefonon frissített iOS 4-re, az az egész rendszerben lassulást tapasztalt. A jelenségről jónéhány videó látott napvilágot, az Apple hivatalos fórumán is számtalan bejegyzés tanúskodik a hibáról. Ezért Cupertinoban is kénytelenek voltak lépni, és hivatalosan bejelentették, hogy vizsgálják a problémát. Van aki az iOS 4.1-es rendszer második bétájában már észrevett javulást, de ezt nem tudom megerősíteni.
Pár napja írtam egy gyógymódról, amely sokaknak megoldotta a problémát, bár én nem vettem észre semmi javulást. Igaz, rettentő lassulásom sem volt még.




Szivárgás a fehér iPhone 4-nél?

Állítólag azért csúszik a fehér iPhone 4 értékesítése, mert szivárog. Mármint a képernyő háttérvilágítása átszűrődik a fehér hátlapon, mivel a fehér sokkal jobban átlátszó, mint a fekete. A probléma nem létezne, ha a hátlap nem üvegből, hanem fémből vagy műanyagból lenne, egyszerű tömítés megoldaná a problémát. De az üveg teljesen más eset. Fehér HTC Sprint EVO esetében is volt szivárgás, de ott műanyag a hátlap.
Meg nem nevezett gyártási probléma miatt az Apple évvégéig elhalasztotta a fehér telefon árusítását.


Hol a legolcsóbb az iPhone?

Az olasz setteb.it oldal 17 országban összehasonlította az iPhone 3GS és 4 árait. Kiderült, hogy legolcsóbban Hongkongban lehet telefont vásárolni (406 és 586 euró), legdrágább Olaszország a maga 539 és 779 eurójával. Németország, Japán, USA és Hollandia kimaradt a felmérésből, mert ezekben az országokban csak előfizetéssel lehet iPhone-t vásárolni.
Világutazóknak hasznos a lenti kép (katt a nagyításért).

1 megjegyzés:

  1. SZia !
    az én 3g teljesen belasult . Sajnos én érzéleme a problémát. Pedig már mindent utána olvastam

    VálaszTörlés