2010. július 18., vasárnap

iXpenseIt: a legjobb költségnyilvántartó program

Az iXpenseIt (Expense + Income = Cashflow with Budget) névre hallgató alkalmazás (röviden csak iXpenseIt) hónapok óta a Pénzügy kategória Top 10 alkalmazása között található.


Mivel régóta kerestem a családi költségvetés nyilvántartására egy programot, ez adta az ötletet a kipróbáláshoz. El kell mondanom, egyáltalán nem csalódtam, elsőrangú program. Nagyon felhasználóbarát alkalmazás, kezelése pofonegyszerű. Számtalan beállítási lehetőség van, de az alapértelmezettek megfelelőek. Be kell írni a havi bevétel összegét, és már lehet a költségeket rögzíteni. Számtalan előre definiált kategória és alkategória van, de ezek természetesen bővíthetőek.



Külön lehet vezetni a készpénzes, betéti bankkártyás (debit) és hitelkártyás fizetéseket is, így a hitelkártyáról történő vásárlások esetén jól látható a költés, mennyit is kell a következő hónap 15. napjáig visszafizetni.
Ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor a kiadáshoz fényképként még számlamásolatot is hozzáadhat.


A program természetesen több devizás, tehát az adriai nyaralás alatti költségeket is be lehet rögzíteni, csak egy átváltási árfolyamot kell beírni.


Lehetőség nyílik havi ismétlődő költségeket is beírni, pl. hiteltörlesztés.
Az alkalmazásban számtalan riportolási lehetőség van. A napi költési átlag és még elkölthető pénzen túl, ki lehet különböző időszakokra, akár kategóriánként is az adatokat nyerni, amiket különböző módon, sorosan vagy diagrammokban (oszlop, kör) lehet megtekinteni. De a csv és html export is magától értetődő.


Aki attól fél, hogy az APEH kezébe kerül az alkalmazás, mert fekete jövedelmét tüntette fel, jelszóval is védheti a programot.
A program természetesen fel van készítve az iOS 4-re (multitasking) és az iPhone 4 Retina Display megjelenítésre is.
Ezeken kívül számtalan tulajdonsággal rendelkezik az alkalmazás, 3.99 euróba kerül, de van egy Lite változata is, amiben maximum 100 tételt lehet rögzíteni. Mivel szerény személyem követte el az alkalmazás magyarítását, kaptam ÖT redeem kódot, amelyet kisorsolok köztetek. A nyereményjátékban való részvételhez nem kell más, minthogy erről a cikkről szóló twitter üzenetet retweeteld! (Twitteren a www.twitter.com/jimny21 címen tudsz követni) Lezárás július 18-án este 24 órakor, sorsolás egy-két napon belül. Szóval tweetre fel! (Promokódok az amerikai store-ban használhatók fel, mindenki csak egyszer vehet részt a játékban. A magyar nyelv kihasználásához magyar nyelvre kell állítani a telefont.)


3 megjegyzés: