2009. november 29., vasárnap

Napi hírek 2009.11.29.

Mai hírekben szó lesz az új iPhone-ról és az almások térképész próbálkozásáról.

Már tesztelik a következő generációs iPhone-t

Néhány hónapja egy kínai mérnök lett öngyilkos, mert nem tudta feldolgozni a tesztelés alatt lévő, következő generációs iPhone elvesztését.
MacRumors írása szerint az iBart fejlesztője is beépítette alkalmazásába a PinchMedia alkalmazásmérő rendszerét. Áttekintette a logokat és meglepetéssel tapasztalta, hogy iPhone 3,1-es készülékről is használták alkalmazását. Az Apple számokkal jelöli a készülékeket, a 3GS száma 2,1. Tehát a 3,1 egy még be nem mutatott telefont jelent, a következő generációs iPhone-t.
A 3,1-es jelzés először az augusztusban kiadott firmwareben jelent meg. A 3GS-t még 2008 októberében kezdték el tesztelni, generációsváltást az Apple nyárra időzíti, így nem meglepő, hogy már elindult a következő tesztelési időszak. Semmi konkrétum nem ismert a telefonról, de pletykák keringenek a többmagos processzorról és a Verizon-kompatibilitásról is.


„Térképészt” keres az Apple

Álláshirdetést tettek közzé, melyben olyan szoftverfejlesztő mérnököt keresnek, aki az iPhone és iPod Touch térképszoftverét a „következő szintre” emeli.
„A Map alkalmazást a következő szintre akarjuk emelni, újragondolva ahogy a felhasználók használják a térképeket és megtalálják amit keresnek. Ezt kifejezetten interaktív és szórakoztató módon akarjuk megvalósítani. Nemrég kezdtük el a munkát.”
iPhone a Google térképeit használja, de a keresőjéről ismert cég saját útját járva konkurenciát teremtett az almásoknak. Cupertinoban lazítani akarnak az összefonódáson, így nem meglepő az álláshirdetés.
Az új munkaerőnek a már meglévő Geo Teamhez kell csatlakoznia. Az Apple nemrégiben vette meg a Placebase nevű térképész céget, beolvasztva az embereket saját csapatába. Kíváncsian várjuk mi sül ki az egészből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése