2009. november 13., péntek

Szállunk rendelkezésére

Már létezik iPhone-ra Volánbusz menetrend, pár napja megjelent a repülni vágyóknak szóló Malév-járatkereső is. Persze nem a csőd szélén álló cég készített egy alkalmazást, hanem a oneworld légiszövetség -, amelynek a Malév is tagja – mutatta be oneworld flight search névre hallgató programját. A szövetségnek 11 tagja van, olyan nagyok is megtalálhatóak benne, mint az American Airlines, British Airways vagy a JAL Japan Airlines.
Maga az alkalmazás könnyen kezelhető, be kell állítani az induló és érkező repülőteret, ezután láthatjuk a járatokat. Ha ragaszkodunk valamelyik légitársasághoz, akkor azt is kiválaszthatjuk. Amennyiben egy adott társaság nem repül a megadott városba, akkor mutatja az átszállást is (mint pl. a Malév Londonba).
Ha részletes járatinfóra van szükségünk, egyszerűen rányomunk a járatra és láthatjuk a járatszámot, terminálok számát, indulási és érkezési időt, repülési időt, távolságot, a repülőgép típusát. A Book Now gombra nyomva elnavigál az adott légitársaság honlapjára, ahol jegyet rendelhetünk.
Mivel a járatok késése/érkezése a Budapest Airport hatáskörébe tartozik, ezért ezt az infót nem tudjuk kinyerni, de remélhetőleg erre is készül majd program.
Az alkalmazás hasznos a sokat repülőknek, ingyeneses letölthető az AppStore-ból.



1 megjegyzés:

  1. Sziasztok,


    bocs, egy gyors nem ide vonatkozó kérdés:
    a készülékem 13 hónapos, pont elvesztette a garanciáját, és rendszeresen "kiesik" a T-mobile-s hálózatból. Hívásindításkor a call failed, majd call ended felirat jelenik meg, 3-4 újrahívás után kapja el újból a t-mobile hálózatot.
    Ha hívnak ilyenkor, akkor automatikusan hangposta jelentkezik be.

    Kérdéseim:
    találkoztak már ilyen problémával? (szoftvert frissítettem többször, tehát az nem megoldás)

    Ezer kösz a válaszokat!!!
    Gergő

    VálaszTörlés