2009. november 20., péntek

Napi hírek 2009.11.20.

Mai hírekben szó lesz a T-Mobile-nál kapható új MacBookról, Jobs közbenjárásáról és lockscreen alkalmazásokról.

Új MacBook és árcsökkenés a T-Mobile-nál

Péntektől bővítette a T-Mobile a MacBook repertoárját, a MacBook Pro pedig még olcsóbb is lett. Megvásárolható gépek: MacBook White4, MacBook Pro és MacBook Air. A lenti képeken láthatóak az árak, mindegyik Snow Leoparddal és mobilinternet előfizetéssel együtt értendő.





Jobs beavatkozik

1, Little App Factorynak 2003 óta létezik egy iPodRip nevű programja, mellyel dalokat lehet iPodról és iPhone-ról számítógépre másolni. Nemrégiben kaptak egy levelet az Apple jogi képviseletét ellátó Baker & McKenzie irodától, melyben felszólították őket az alkalmazás nevének megváltoztatására, mivel az sérti az Apple szabadalmi jogait.
Erre a cég vezérigazgatója írt Steve Jobsnak egy levelet, melyben kifejti álláspontját és közbenjárását kéri. Jobs az iPhone-járól válaszolt.

Change your apps name. Not that big of a deal.

Steve

Sent from my iPhone

A cég megváltoztatta a program nevét iRip-re. Remélhetőleg ez már megfelel az Apple-nek.

2, Elég sok bírálat éri az Apple jóváhagyási politikáját. Az iFart program fejlesztője újabb alkalmazást készített, de az Apple jóváhagyója visszadobta „minimális felhasználó funkcionalitás” miatt. Maga a program annyit csinált, hogy egy gomb megnyomására pénztárgép csilingelését utánozta.
Visszautasítás hatására a fejlesztő készített egy videót, melyben hasonló haszontalan, de elfogadott alkalmazásokat mutat be és magához Steve Jobshoz fellebbez.
Jobs reakciójáról még nincs hírünk. Véleményem szerint már maga az iFart egy abszolút minimális felhasználói funkcionalitás nélküli alkalmazás, de úgy látszik még ezt is lehet überelni.



Lockscreen alkalmazások

1, Korábban írtam a Smartscreenről. Azóta a fejlesztő elkészült a programmal, várhatóan ma megjelenik. Az alkalmazás
- lockscreenre rak ki widgetetek pl: naptár, részvényárfolyamok, időjárás, hírek, twitter stb.
- ezeket a widgeteket rendezni lehet,
- több képernyőt is képes kezelni.
Két változatban lesz kapható: egy ingyenes három widgettel és egy másik korlátlan számmal. A widgetek száma bővülni fog, várnak fejlesztőket, akik ki akarják rakni alkalmazásaikat a lockscreenre.
Mivel az AppStore-os jóváhagyás esélye nulla, ezért a Cydiában lesz megvásárolható.



2, Cydiából már letölthető a CrazyDashboard. Itt is widgeteket lehet a lockscreenre kirakni (óra, naptár, számológép, időjárás, notesz stb.), működéshez szükséges a Winterboard.
Lenti videó bemutatja az installálást és a beállítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése