2009. november 16., hétfő

Robothírek

Ma különleges hírek lesznek. Szó lesz egy focizó robotról és szézámról.

Focizó robot

Japán feltalálók olyan robotot alkottak, amelyet iPhone vezérel. A robot nem egyszerűen járkál, hanem ugrál, fordul és még focizik is. Az érintőképernyőn kell a mozdulatokat bemutatni és a robot leutánozza.
Ennél már csak az a jobb, ha egy egész robotcsapat vív egy futballmeccset :)



Szézám, tárulj!

Jaj elvesztettem a lakáskulcsomat! Nem baj, majd az iPhone-al kinyitom az ajtót!
Chris Varenhorst, az amerikai MIT egyetemen tanuló diák egy olyan hidraulikus rendszert készített, amely néhány elektronikus kiegészítővel az iPhone interface-ét használva lehetővé teszi az ajtó nyitását.
Nem tudom mennyire fake, de a koncepció ígéretes.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem minkét videó fake. Sajnos olyan világot álünk, hogy ezt már réges régen meg lehetetettt volna csinálni, de nem tették, és ezt még egy jó ideig nem is fogják megtenni a fejlesztők. Gondolok a Philips-re pl az ő robotukra, kutyájukra, és biztos vagyok benne, hogy jópár nagy cég csinnál ilyen "marhaságot".
    A "football" videóban is látszik, hogy nem a Touch-al, iPhone-al irányítják, a kis rövid videóbemutatóban is látszik, hogy mikor irányít a kütyün, és cselekszik, a videó elején is más időben, és a végén is más időben reagál. Szerintem egy nagy fake az egész.

    Az ajtónyitásos dolog. Ha-ha.....
    Főleg az amcsik amilyen őrültek, és még csodálkozom, hogy pont ilyen ajtókat nem gyártanak, árulnak (bár kitudja). Igen, egy sima hétköznapi emberke afféle pneumatikus rendszert épít az ajtajához, ami persze villamosság- computer vezérléses, mi több bluetooth, vagy wifi "segítségével" a Touch-ról, iPhone-ról működteti. Ha-ha... Persze- persze.
    Nem lehetetlen, az tény, de pont "csak" egy hétköznapi ember "találta", programozta volna meg, és sehol a nagy cég, azt kétlem. (és akkor még nem is írtam a távírányítós, amutomatikus mozgásérzékelős kapukat :P)
    Remélem így már mindenki érti amit akrtam írni!

    Amúgy jó nagy baromság, kissé vicces videók!

    VálaszTörlés