2009. november 3., kedd

Napi hírek 2009.11.03.

Mai hírekben szó lesz az Asphalt 5-ről, egy csúnya hackelésről, a blacksn0wról és a macskáról.

Megjelent az Asphalt 5

Mai napon Gameloft megjelentette a régóta várt autós játékát, az Asphalt 5-t. Jellemzők:
- 30 autó közül lehet választani, teljes autó- és motorlista: Audi R8, Audi TT-RS, Audi Q7, Lamborghini Gallardo LP 560-4, Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV, Lamborghini Reventón, Ferrari 599 XX, Ferrari California, Ferrari F430 16M, Ferrari FXX Evolution, Nissan 370Z, Nissan GT-R R35, Bugatti Veyron 16.4, BMW X6M, Caterham CSR Superlight, 2009 Chevrolet Corvette ZR1, 2010 Chevrolet Camaro SS, Ducati 1198, Ducati Monster 1100s, Ford GT, Ford Shelby GT500, Gumpert Apollo, Kawasaki Z750, Kawasaki ZX6-R, Lotus 2-Eleven, Lotus Evora, Mercedes E Class, Mercedes ML 63 AMG, Mercedes-Benz S65 Black Series, MINI Cooper S, RUF 3400 K, RUF Dakara, RUF Rt 12.
- 12 város utcáin versenyezhetünk, mint pl. St. Tropez, Aspen, Las Vegas. Változó útviszonyokkal találkozhatunk: sár, hó, murva, stb.
- 8 féle versenytípus: drift, zsarus üldözés, csak az utolsó marad meg, menekülés, stb.
- multiplayer neten és bluetoothon keresztül is,
- saját zenék lejátszása játék közben.
Az alkalmazás 245 MB, 7 dollárért vásárolható meg az AppStore-ból.





Holland hacker 5 eurót kért a hackelt iPhone javításáért

Egy holland hacker portscanninggel keresett feltört iPhone-okat. Ezután SSH-n belépve megváltoztatta az alap belépési jelszót és egy üzenetet küldött a telefonra, hogy meghackelte azt és 5 euróért segít visszaállítani a telefont. Ha valaki ellátogatott az ajánlott oldalra és kifizette az 5 eurót, emailben kapott utasításokat a visszaállításra.
Azóta az oldalt megszüntették, de a hacker ingyen elmondja mit is kell csinálni a hack eltávolításáért.
Ebből is látszik, hogy a jailbreakelt telefonok komoly veszélynek vannak kitéve, amennyiben nem változtatták meg az alapértelmezett SSH belépési jelszót. Ha neked feltört telefonod van, akkor itt találsz egy leírást hogyan tudod megváltoztatni a jelszót. Vagy kapcsold ki az SBSettingsben az SSH-t.



Blacksn0w kép

Geohot nyilvánosságra hozott egy képet a blacksn0wból. Blacksn0w képes függetleníteni a legújabb 05.11.07-es basebandet, így azok is örülhetnek, akik véletlenül frissítettek a hivatalos firmware-rel. Elmondása szerint az eljárás mindössze 15 másodpercig tart. A programot beépíti a blackra1nbe, így kerül kiadásra a blackra1n RC3 a holnapi napon.



Biztonsági szakembert keres az Apple

Apple közzétett egy álláshirdetést, melyben olyan biztonsági teamvezetőt keres, aki az iPhone operációs rendszerének biztonságán dolgozik. Feladata lesz többek között a biztonságos bootolási és titkosítási eljárások kidolgozása.
Nehéz nem észrevenni, hogy az Apple ezzel meg akarja nehezíteni a törési és függetlenítési eljárásokat. A macska-egér játszmában most a macska lépett egyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése