2009. október 29., csütörtök

Napi hírek 2009.10.29.

Mai hírekben szó lesz a Google új navigáció szoftveréről, a TomTom tartó kompatibilitásáról és a Droid-3GS összehasonlításról.

Google Maps Navigation részletek

Tegnap írtam a Google tervezett navigációs programjáról. Nos tegnap hivatalosan is bejelentették Androidra. Teljesen a nulláról fejlesztették, lesz benne
- 3D-s nézet,
- hangutasítás cél megadásával, nem kell nyomkodni a telefont (egyelőre csak angolul),
- automatikus újratervezés,
- természetesen Google Maps térképeit fogja használni, így nem lesz szükség frissítésre sem, viszont szükség lesz aktív internet-kapcsolatra,
- valós idejű közlekedési adatok (szintén interneten keresztül),
- POI-keresés,
- Műholdas nézet, mint a Google Maps-ben,
- Street view: dupla kattintásra úgy látod az utcát, ahogy valójában kinéz, könnyebben odatalálsz.
Az alkalmazás először a november 6-án megjelenő Motorola Droidban fog működni, de Vic Gundotra, a Google műszaki alelnöke szerint iPhone-ra is elkészül az alkalmazás, az Apple-től függ hogy jóváhagyja-e vagy sem.





Nem kompatibilis a TomTom tartó/szoftver az iPhone 2G-vel és az iPod Touch-al

Sokan azt hihették, hogy a nagy dirrel-dúrral bejelentett TomTom tartó – mivel tartalmaz önálló GPS-vevőegységet is - használható lesz iPhone 2G-vel és iPod Touch-al is. Azonban a TomTom bejelentette, hogy a tartó ugyan kompatibilis a fenti készülékkel, azonban a TomTom navigációs szoftver nincs ezekre az eszközökre felkészítve, így az említett esetekben gyakorlatilag használhatatlan lesz. Sajnos nem tudták megmondani mikor várható a témában változás.
Ez viszont felveti más navigációs szoftverek (iGO, Navigon stb.) használathatóságát is. Nagyon úgy néz ki, az említett készülékek tulajdonosainak egyelőre le kell tenniük a TomTom-tartó használatáról.



iPhone 3GS vs. Droid

Egy 3G-s telefonon nagyon fontos az internet sebessége. Összehasonlították a legújabb trónkövetelő, a Motorola Droid és az iPhone 3GS böngészési sebességét. Mint a lenti videóban is látható a 3GS gyorsabb volt, viszont görgetésben a Droid jobban működik. Úgy gondolom a böngészési sebesség fontosabb, mint a görgetés, tehát még van mit csiszolni a Droidon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése