2009. december 1., kedd

Napi hírek 2009.12.01.

Mai hírekben szó lesz az új Navigon verzióról, a Motorola Droid alkalmazás visszautasításáról, Dél-Koreáról és egy hibrid chipről is.

Jön a Navigon 1.4

Amíg az iGO csak egy frissítésre volt képes 3 hónap alatt, addig a Navigonnál komolyabban veszik a program új funkciókkal való bővítését. Már továbbították az Apple-nek az 1.4-es verziót, mely a következőket (is) tartalmazza:
- alkalmazásból közvetlen POI keresés a Google Local Search segítségével. Elég ha beírod „steak Chicago” és már dobja is ki a szeles város steak house-ait. A korábban beépített POI-k természetesen benne maradnak a programban.
- javított gyalogos-mód: 3GS beépített iránytűjének használata, GPS-koordináta megadása, aktuális pozíció elküldése emailben.
Megjelenés hamarosan.

Motorola Droid alkalmazás visszautasítva

Apple visszautasított az iDroid nevű alkalmazást, mert konkurens terméket reklámozott. Az ingyenes programban egy izzó droidszemet láthattunk volna. Ha rányomtál a szemre, felsorolta a Motorola Droid néhány jellegzetességét. Éppen azokat, amelyek hiányoznak az iPhone-ból: multitasking, kicsúsztatható billentyűzet, stb. Lett volna még egy kép magáról a telefonról is.
De már nem tudhatjuk meg mit is tud az iDroid, mert a szigorú jóváhagyók nem engedték az AppStore-ba.



Már Koreában is

Dél-Korea arról ismeretes, hogy mobilkészülékek szempontjából a világ egyik legzártabb országa. Itt van a Samsung és az LG székhelye is, e két gyártó piaci részesedése összesen kb. 90 %. A szabályozók igen megnehezítették más telefonok megjelenését. Például kormányzati jóváhagyás szükséges a Maps és más navigációs alkalmazások terjesztéséhez.
Végül az Apple átugrotta a lécet és szombattól megvásárolható az iPhone Dél-Koreában is. Nem kell mondani, nagy sikert aratott a készülék. Elővételben 65 ezer darab fogyott, volt aki 26 órát állt sorban érte, elemzők szerint még az idén több tíz- vagy akár százezer megrendelés futhat be.
Konkurencia sem hagyta annyiban a dolgot, a Samsung csökkentett néhány modelljének árát. Lehet, hogy egy árháború kezdődik?



Jön a hibrid chip?

A Qualcomm chipgyártó vállalat állítólag tárgyalásokat folytat az Apple-el egy hibrid chip előállításán. Ez a chip nem csak GSM hálózaton tenné lehetővé a telefon használatát, hanem CDMA hálózaton is. Ez azért érdekes, mert az AT&T legnagyobb riválisa, a Verizon ezen a rendszeren szolgáltat és már napvilágot láttak olyan pletykák, hogy az AT&T kizárólagosságának lejárta után a Verizon is árulni fogja az iPhone-t. A chip támogatni fogja a következő generációs mobilinternetet, az LTE-t is.
A hosszú tesztelési időszak miatt sajnos a chip nem készül el a jövő év közepéig, ezért nem valószínű, hogy a következő generációs iPhone ilyet fog tartalmazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése