2011. január 22., szombat

Napi hírek 2011.01.22.

Mai hírekben szó lesz a 4.2.1-es untethered jailbreakről, a Valentin-napi Angry Birds-ről, egy átlátszó iPhone-ról és a témákról.

Itt van a 4.2.1-es untethered jailbreak

Tegnap este a Chronic Dev Team bemutatott egy videót, melyben a 4.2.1-es rendszer untethered jailbreakje látható. Ez alapján frissülni fog a Greenpois0n, de megjelenési dátum még nem ismert, mivel van benne egy hiba. Ha figyelmesen nézed, akkor láthatod, hogy úgy megy fel internetre a telefon, hogy a wifi ikon nem látszik.



Készül az Angry Birds Valentin-napi változata

Az Angry Birds készítői anno készítettek egy halloweenes változatot, amit később kibővítettek egy karácsonyi résszel. Már akkor megígérték, hogy nem állnak le, mivel Valentin-napi pályák is bekerülnek a játékba. Jól haladnak a fejlesztéssel, a lenti videóban (vége felé) már láthatnunk egy kis előzetest belőle.
Megjelenés február 14-e előtt.



Átlátszó iPhone

Steve Jobs Henry Ford példáját követi. Anno a nagy autógyáros kijelentette, hogy „a vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek”. Jobs ugyanígy van a fekete iPhone 4-gyel.
Azonban manapság a vásárlók igényei változtak, így jópáran fehér elő- és hátlapot raktak telefonjukra. Van akinek még ez sem volt elég, mert elkészítette az átlátszó „ruhát”.
Jól néz ki, de a közelségmérővel problémák lehetnek.




Témabolt

Aki használja a Cydiát, az tapasztalja a nem túl villámgyors működést, ami a rengeteg témának tudható be. Van olyan fejlesztő, aki fantáziát látott a témázgatásban, mert elkészítette a Theme it nevű alkalmazást, mely külön boltot létesít a témáknak. Az alkotó várakozása szerint színvonalas témák kerülnek majd bele, pénzes és ingyenes megoldások közül is lehet válogatni.
Én nem használok témákat (nem is fogok), ez a Cydia konkurenciája lesz. Jó lenne, ha az összes téma átmenne ide, legalább a Cydia gyorsulna…

6 megjegyzés:

  1. Fel kell rakni az újabb cydiát, ami nem publkus még és villámgyors lesz a cydia!
    valamint a jelenlegi verziónál is ki lehet venni a témák mutatását és akkor szintén gyorsabb lesz a reloading!

    RKG

    VálaszTörlés
  2. cache.saurik.com/cydia/debs/cydia_1.0.3366.7.ga4f1392_iphoneos-arm.deb

    Saurik-tól kaptam a linket! terminallal vagy ifile-al lehet telepíteni!

    VálaszTörlés
  3. @RKG:
    Hogy lehet kivenni a témák mutatását? Én nem találom.

    VálaszTörlés
  4. @RKG:
    Én vagyok az előző kommentelő, elsiettem a dolgot, megtaláltam. Sry :\

    VálaszTörlés