2011. január 15., szombat

iPad 2 és iPhone 5 pletykák

Apple a Verizonos iPhone-ba nem a megszokott Infenion baseband chipet építette, hanem a Qualcomm által gyártottat, mivel csak az képes CDMA-rendszerű telefonálásra. Ebben persze nincs semmi meglepő, azonban az Engadget „tuti” információja szerint az új iPad 2-ben már kétnormás rendszer lesz, tehát képes lesz GSM és CDMA rendszer kiszolgálására is és ezt Qualcomm chippel fogja tenni. Azonban a készülék bemutatása még odébb van, Apple tartja magát az áprilisi induláshoz. Maga a tablet vékonyabb lesz és képernyője az iPhone 4 retina display-hez fog hasonlítani, nagyon jó felbontással fog rendelkezni. A készülékben lesz első és hátsó kamera is. Legnagyobb érdekesség azonban az SD-kártyahely. Igen, SD-kártya is helyet kap a készülékben, méghozzá a képen látható helyen.


iPhone 5-ről is van az Engadgetnek információja. Maga a készülék máshogy fog kinézni, teljesen áttervezik. A cég vezetői a campuson belül már tesztelik a telefont. A kétnormás chipen kívül tartalmazni fogja az új Cortex A9-alapú, kétmagos Apple A5 CPU-t.
Hát, ha ez az SD-kártyás rész nem lenne a történetben, még el is hinném. De így! Minek az iPad-ben SD-kártya? 64 GB tárolókapacitással is kapható, abszolút nincs szüksége még egy SD-kártyára.

1 megjegyzés: