2011. január 25., kedd

Napi hírek 2011.01.25.

Mai hírekben szó lesz a hitetlenről, a twitterről és a mobilfizetésről.

Nem hitte el, hogy nyert 10 ezer dollárt

- Jó napot kívánok, az Apple-től hívom. Ön nyerte a 10 ezer dolláros ajándékunkat.
- Köszönöm, de nem érdekel!
Bip, bip, bip…
Lerakták a telefont. Ezt Gail Davis játszotta el. Egyszerűen nem hitte el, hogy ő nyert és komolytalannak tartotta a hívást. Amikor lányai felvilágosították, hogy kaptak egy emailt az Apple-től és ez egy valós hívás volt. Anyukát rögtön kiverte a víz, próbálta felhívni az Apple call centerét, de senki sem tudott segíteni. Lányai is elég pipák voltak, de szerencsére pár órával később újra felhívták őket és megbeszélték a díj átvételének módját.
És mit fog kezdeni a 10 ezer dollárral? Újabb alkalmazásokat tölt le.


App Store már twitteren is

Apple hivatalosan létrehozta a @AppStore nevű twitter felhasználót. Mostantól kipostolják ajánlásaikat új vagy featured alkalmazásokra, exkluzív ajánlatokat tesznek közzé stb. Aki követni akarja, a www.twitter.com/appstore címen tudja megtenni.


Valódi mobilfizetés iPhone-nal

Apple állítólag olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy a következő generációs iPhone-nal és iPad-del mobilfizetést lehessen végezni, mert beépítik a készülékbe a Near-Field Communication megoldását. Működése a lenti videón látható, a berendezés kb. 10 centiméteres távolságból képes adatokat fogadni és továbbítani. Az infó azoktól a mérnököktől származik, akik az Apple-lel közösen dolgoznak a projekten.
Mivel nem a kártyaszám, hanem a bankszámlaszám kerül letárolásra, a megoldást rengeteg helyen lehetne felhasználni. Jelenleg a cég minden iTunes-os vásárlás után kártyadíjat fizet, de íly módon a hivatalos Apple-viszonteladók is csökkenthetik költségeiket.
Egyébként kivételesen az Apple nem lenne úttörő a megoldásban, mivel a Nexus S már képes az NFC technológiát kezelni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése