2011. január 10., hétfő

Napi hírek 2011.01.10.

Mai hírekben szó lesz a tolvajfogásról, Chronic saját jailbreakjéről és a Kinect-es iPad-ről.

Fényképezd le a tolvajt!

Senki sem örül annak, ha ellopják a telefonját. Visszaszerzésben segít az iGotYa nevű Cydiás program. Telepítés után be kell állítani a készülékre egy négyszámjegyű nyitókódot. Ha a tolvaj rossz kódot üt be, akkor az előlapi kamerával készít róla egy fényképet, amit a GPS pozícióval együtt elküld az előre megadott email címre. A program még arra is képes, hogy rossz kód esetén beenged a telefonba, de az összes személyes adat rejtve marad (SMS, hívástörténet, böngészett oldalak, emailek).
Az alkalmazás ingyenesen kipróbálható a Cydiából, de a kereskedelmi változat 4.99 dollárba kerül.
(Köszönöm Perzionak a tippet!)



Chronic Dev Team saját untethered jailbreaken dolgozik

Ugye létezik az iPhone Dev Team és a Chronic Dev Team. Időnként együtt, időnként külön dolgoznak a jailbreaken, most éppen a külön szakasznál tartunk.
Chronic bejelentette, hogy olyan untethered jailbreaken dolgoznak, amelyik nem kéri a 4.2.1-es béta 3 rendszer SHSH információit. Az iPhone Dev Team már kifejlesztett egy 4.2.1-es untethered jailbreaket, de ahhoz kell a 4.2.1-es béta 3 rendszer SHSH információja, ami keveseknek van meg.
Kíváncsi leszek mire jutnak.


Kinect-szerű mozgás iPad-en

A las vegasi CES kiállításon a norvég Elliptic Laboratories mutatta be azt az átalakított iPad-et, aminek vezérléséhez nincs szükség érintésre. A dokkolóba beépítésre került egy hangszóró, ami magas frekvenciájú hangot ad ki, míg néhány mikrofon veszi a visszaverődést, egy algoritmus pedig ezek alapján kiszámítja a kéz mozgását. Ily’ módon képek között lehet lapozni vagy zenét vezérelni.
Ígéretes kezdeményezés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése