2011. január 12., szerda

Napi hírek 2011.01.12.

Mai hírekben szó lesz a Playstation alkalmazásáról, Geohot nehéz napjairól és a Microsoft-Apple háború újabb csatájáról.

Megjelent a Playstation alkalmazás

Sony már korábban bejelentette, hogy dolgozik egy iPhone-os alkalmazás. Nos ez tegnap megjelent. Mit is tud ez az app?
● megnézhetőek a PlayStation Network trófeák, a haverok játékai és online státusza,
● híreket lehet olvasni lehet a legújabb PlayStation 3, PSP és PlayStation 2 játékokról,
● a European PlayStation.Blog híreit is magunkénak tudhatjuk,
● kedvenc játékunkat vagy hírünket megoszthatjuk Facebookin, Twitteren vagy emailben.
A program egyelőre még csak a következő országok boltjából érhető el: Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia, de dolgoznak további országok hozzáadásán.
Sonyhoz kapcsolódó másik hír, hogy a cég beperelte Geohotot és a fail0verflow csapatot a PS3 feltörése miatt. Inkább a konzol biztonságára költötték volna a pereskedésre fordítandó pénzt... Kemény pernek nézünk elébe.



Microsoft: az Apple-ön megint nem volt sapka

Apple még az App Store 2008-as indulás után kérelmet nyújtott be az „App Store” kifejezés levédésére. Szerinte ez egy „olyan kiskereskedelmi szolgáltatás, ahol interneten vagy más számítógépes és elektronikai hálózaton keresztül lehet szoftvert vásárolni. A szoftver mobilkészülékeken és más fogyasztási cikkeken használható.”
Hétfőn a Microsoft ellenvéleményt adott be, szerinte az „App Store” kifejezés általános ilyen kiskereskedelmi szolgáltatáshoz. Az „App” szó általános elnevezése az alkalmazásoknak, míg a „Store” a kiskereskedelmi szolgáltatások általános megnevezése.
Beadványukban magát Steve Jobs-ot idézik, aki korábban kifejtette, hogy Androidra legalább négy különböző app store létesül, mivel a Google, Amazon, Verizon és a Vodafone is létrehoz egyet. MS szerint a boltok tulajdonosait hátrányosan érinti, hogy nem tehetik nevükbe az „App Store” kifejezést, mivel ezzel megsértik az Apple szellemi jogait, ezért az „Application Store” vagy „App Marketplace" nevet kénytelenek használni.
Microsoft az utóbbi időben jelentős piacvesztést szenvedett el az okostelefonok piacán, csak a nemrég bemutatott Windows Phone 7-ben bízhatnak. Azon túl, hogy az „App Store” tényleg eléggé általános, érthető a Microsoft reakciója, minden hajszálba belekapaszkodnak. De miért két év után ébredtek fel? A Windows név nincs levédve? Mit szólnak hozzá az ablakgyártók?

A Microsoft későn futott,
Neki csak a füle jutott.
Zimezum, zimezum,
Recefice bum-bum-bum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése