2011. január 14., péntek

Mi van a 4.3-as firmware-ben?

Számos újdonság jelent meg a 4.3-as rendszer első bétájában. Ezekből szemezgetünk.

Nem lesz Home gomb?

Anno az Apple mérnökei több gombot akartak az iPhone-ba építeni, azonban Steve Jobs ragaszkodott az egyhez, így született meg a Home gomb. Azonban efelett is eljárhatott az idő, mivel az iPad-es verzióban megjelent egy új ötujjas multitouch vezérlés, amellyel a kezdőképernyőre navigálhatunk és felfelé húzással átválthatunk az alkalmazások multitaskingváltó nézetére.
Rögtön megindultak a találgatások, vajon a nemsokára bemutatandó iPad 2-ben már nem lesz Home gomb? Sőt, az új iPhone-ban sem? Állítólag az Apple campusban már így tesztelik a készülékeket.
Ha megvalósul, először bizonyára furcsa lesz, de hozzá lehet majd szokni. Persze nem minden pletykát kell elhinni.


Új készülékek a firmware-ben

Engadget beleásta magát az új firmware-be és meglepő felfedezéseket tett. A már ismert iPhone 3,1 (GSM) és iPhone 3,2 (CDMA) mellett megjelentek új készülékek is. Így megtalálható az iPhone 3,3; 4,1 és 4,2, valamint az iPad 2,1; 2,2 és 2,3. Azt tudjuk, hogy az iPhone 4,x a következő generációs telefon lesz és az iPad 2,x pedig az új iPad (wifi, GSM és CDMA változatban), de mi lehet az iPhone 3,3? Egy átalakított modell? Lehet, mivel az iPhone 4,3 hiányzik.


Találd meg a barátodat!

MacRumors szerint az új firmware-ben van egy Find my friends funkcióra való utalás. Ez a beállításokhoz van linkelve és kapcsolatban van a MobileMe szolgáltatással is. A funkció hasonló lehet, mint a Loopt vagy a Google Latitude, egy térkép segítségével könnyen megtalálhatod a közelben lévő barátaidat.


Photo Booth iPhone-on

Úgy látszik az Apple egyre több OS X programot tesz át iOS-re. 9to5Mac az új firmware-ben utalást talált a népszerű fotós program, a Photo Booth jelenlétére. Két új framework (keretprogram) a “PhotoBooth” és a “PhotoBoothEffects” nevet viseli. Egyelőre csak annyit tudunk róluk, hogy választani lehet majd néhány effekt közül és váltogathatjuk az előlapi és hátlapi kameranézetet.
A támogatott készülékeket nem ismerjük, de nagy valószínűséggel csak a legújabbakon fog megjelenni az alkalmazás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése