2011. január 7., péntek

Napi hírek 2011.01.07.

Mai hírekben szó lesz egy nagyon jól sikerült iPad 2 koncepcióról, a golyózásról és egy újabb örömteli botról.

iPad 2 koncepció

Egy ügyes Photoshop-felhasználó a korábban kiszivárgott hátlap alapján elkészítette iPad 2 koncepcióját. A képeket elnézve megállapítható, hogy jól sikerültek. Szerinte a készülék új designt kap, vékonyabb lesz lekerekített élekkel, szerepel benne egy hátlapi kamera valamint a hangszóró is nagyobb lesz.




iPhone irányította golyók

A Las Vegasban zajló CES kiállításon mutatták be az iPhone irányította golyókat. A golyók Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a telefonhoz, egy ingyenes alkalmazáson keresztül lehet őket irányítani. Létezik egy boost funkció is, amely rövid ideig begyorsítja a golyókat.
Sphero névre keresztelt terméket fél év múlva dobják piacra, várhatóan 100 dollár alatt lesz az ára. A fejlesztő Orbotix megnyitja a platformot, nyilvánosságra fogják hozni az API-t, így lehet köré játékokat építeni, pl. foci, bowling. Indulásra készítenek néhány ingyenes játékot, többi már a fejlesztőkön múlik.



Újabb joystick

Ha egyszer egy üzlet beindul! Pár napja mutattam be az iPad-re illeszthető joystickot, már itt is van a versenytársa. A ThinkGeek által gyártott játékvezérlőt csak rá kell tapasztani a képernyőre és már lehet is játszani. Társához hasonlóan ez is 25 dollárba kerül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése