2009. június 29., hétfő

Napi hírek 2009.06.29.

Mai hírekben szó lesz a megtorlásról, bevásárlásról és egy kis repülésirányításról.

Fellép az Apple a hamis iTunes Gift Card-ok ellen

Korábbi cikkeimben már írtam a hamis iTunes Gift Card-okról. Mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy az Apple is lépett. Elkezdte letiltani azokat a számlákat, amelyekről feltételezi, hogy részt vettek a hamis Gift Card-os vásárlásokban. Nem egyszerűen az új dalok vásárlását tiltja le, hanem a korábban megvásárolt dalokat is elérhetetlenné teszi.
Jason Roth szóvívő szerint a cég korábban a Szolgáltatási feltételekben már figyelmeztetett erre, aki mégis ilyen hibába esett, az magára vessen. Azt tanácsolja, hogy mindenki a saját országában vásároljon Gift Card-ot, figyeljen a gyanúsan olcsó kártyákra és ha lehetősége van rá, kérje el fizikailag is a kártyát.

Apple növelte részesedését az Imagination Technologies-ban

A brit cég pénteken tette közzé, hogy az Apple 3.6 %-ról 9.5 %-ra növelte részesedését, amely 5.2 millió dollárjába került. Ez az Apple-nek aprópénz, mivel az előző negyedéves jelentés szerint 29 milliárd dollár (!) készpénzzel és könnyen pénzzé tehető értékpapírral rendelkezik.
Az Imagination Technologies gyártja az iPhone-okba beépített PowerVR grafikus chipeket, például a következő generációs, többmagos PowerVR SGX VXD video IP chipet is.
Az Apple lépése azután következett be, hogy az elmúlt két hétben az Intel 16 %-ra növelte a cégben részesedését. Jónéhányan már egy felvásárlási háborúra számítanak, a cég részvényárfolyama meredeken emelkedett, amit a mellékelt chart is mutat. Ennek ellentmond az a gyakorlat, hogy a két cég már korábban is növelgette részesedését az Imagination Technologies-ban, de nem bocsátkoztak semmilyen árháborúba.
Felhasználók szempontjából mindenképpen előnyös, hogy az Apple növelte részesedését, így nagyobb beleszólása lehet a fejlesztésekbe, bár a 9.5 % nem túl sok.



Flight Control Bluetooth-on keresztül

Korábbi cikkeimből kiderülhetett, hogy az egyik kedvenc játékom a Flight Control. A fejlesztő Firemint frissítette a játékot, így ez az első olyan programok egyike, amelyik kihasználja a 3.0 verzió Bluetooth peer-to-peer kapcsolatát.
A két játékosnak ugyanazon a wifi hálózaton kell lennie. Be kell kapcsolni a Bluetooth-t a Settings -> General -> Bluetooth menüpontban. Ez az opció csak iPhone 3G, 3GS és második generációs iPod Touch-on érhető el.
Mindkét képernyőn megjelenik az összes gép, választásod szerint Te irányítod a piros gépeket, míg társad a sárgákat és a helikoptereket. Az ütközés elkerülése végett a saját gépeidet átterelheted a társad képernyőjére is. Rendkívül szórakoztató opció, sok mókára és jobb eredményre ad lehetőséget.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése