2009. június 20., szombat

Napi hírek 2009.06.20.

Miközben mindenki a jailbreakkel van elfoglalva, addig is zajlik az élet. Mai hírekben szó lesz az új használati útmutatóról, Jobs májátültetéséről és a 3G S sebességéről.

Használati útmutató 3.0-hoz

Az Apple közzétett egy 213 oldalas felhasználói útmutatót, amely már a 3.0-ás szoftververzió tulajdonságait is tartalmazza. Ugyan angol nyelvű, de hasznos olvasmány lehet mindenkinek. Letölthető az Apple honlapjáról.



Jobs májátültetésen esett át

A tekintélyes Wall Street Journal szerint Steve Jobs két hónapja Tennessee-ben májátültetésen esett át. A műtét azért következhetett be, mert a korábbi hasnyálmirigy-rákja átterjedhetett a májra és szükséges volt a beavatkozás.
Jobs januárban félév betegszabadságra ment, a cég azóta sem közölt semmi konkrétumot egészségi állapotáról. Hírek szerint a vezér felépülése jól halad és várhatóan júliusban visszatér a céghez, igaz egyelőre részmunkaidősként.
Reméljük igazak a hírek és Jobs hamarosan tényleg visszatérhet az Apple-höz.

iPhone 3G S, mint a bika

Ahogy megjelent a 3G S, máris tesztelték sebességét. A tesztben összehasonlították az iPhone 3G S-t, iPhone 3G-t, Palm Pre-t és a T-Mobile G1-et.
A mérések szerint a 3G S 54 százalékkal gyorsabb, mint a 3G, néhány esetben az arány háromszoros. De 11 %-al gyorsabb, mint a Palm Pre, kilencből csak két esetben maradt alul. A T-Mobile G1 még a 3G-hez képest is rosszabbul teljesített.
Az alkalmazások betöltése esetén még inkább kijön a 3G S előnye. Ugyanazokat az alkalmazásokat töltötték be, a 3G S 13-42 százalékkal gyorsabban tölt, mint a 3G, és 2x-4x gyorsabb a Pre-nél.
3G S-ben Samsung ARM Cortex A8 processzor van, a Pre szíve pedig Texas Instruments OMAP 3 chip.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése