2009. június 2., kedd

Napi hírek 2009.06.02.

Mai hírekben szó lesz az új iTunesról, az újratöltés problémájáról, új készülékekről és a Sims 3-ról.

Hivatalosan is megjelent az iTunes 8.2

Tegnapi napon megjelent az iTunes 8.2-es verziója. Az ismert, hogy az iPhone 3.0-ás szoftververziójához erre a változatra van szükség. A jövő hétfőn kezdődő WWDC-n akár startolhat is az új verzió, én a keynote utánra teszem az indítást.
A program biztonsági frissítéseket is tartalmaz. Eddig kiderült legfőbb változás az, hogy a program máshogy kommunikál a készülékkel, ezért a QuickPwn és a PwnageTool még nem használható. A módosítás hátterében az is állhat, hogy letilthatták a Palm Pre csatlakoztathatóságát.


Egy alkalmazást csak egyszer lehet letölteni

Ha megvásároltál egy alkalmazást, az már a tied volt, többször is letölthetted az AppStore-ból. Nos az ötödik bétában néhány felhasználó újra le akarta tölteni a már megvásárolt alkalmazását, de a képen látható üzenettel találkozott. Eszerint ha olyan balga voltál, hogy kitörölted a már megvásárolt alkalmazást, vagy egyszerűen nem készítettél backupot a visszatöltés előtt, akkor úgy néz ki újra meg kell vásárolnod az alkalmazást. A 3.0-ás FW-ben lehetőség nyílik több iTunes account kezelésére is, az Apple így akarja elkerülni, hogy a felhasználók az accountokat csereberéljék egy más között, így kikerülve a vásárlás lehetőségét. Részben érthető a védelem, de úgy néz ki, hogy a gyereket is kidobták a fürdővízzel együtt.
A forrás szerint csak néhány felhasználó találkozott a problémával, de akkor is aggodalomra ad okot a megoldás. Ezentúl az iTunes-ból nem szabad kitörölni a nem kívánt alkalmazást.


Sok új készülék

Pletykák szerint a PCS Type Review Certification Board engedélyezte a 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os és a 32 GB-os iPhone forgalmazását. (A PCS Type Review Certification Board olyan testület, aki engedélyezi azokat készülékeket, amelyeket a szolgáltatók forgalmazhatnak) Ezek szerint legalább kétféle hardverrel jön ki az új telefon, mivel nem valószínű, hogy a 4 GB-os készülékbe csúcshardvert építenének be.
Ennek ellent mond az a pletyka, miszerint a 4 GB-os készülékben lesz 3G, 2 megapixeles kamera és iChat (videochat) is. A mellékelt képen nem az új készülék látható, melyre a kép alján lévő felirat is figyelmeztet!


Megjelent a Sims 3

A beígért június 2-i határidőre megjelent a Sims 3. A népszerű sorozat új epizódjában pl. alakíthatunk doktort, barkácsolhatjuk a házunkat, vagy egyszerűen csak beszélhetünk a fákhoz. 70 féle célkitűzés van, ezeket kell teljesíteni, fejlesztő szerint a 12 órás játékmenet és az intelligens AI (mindig más szituáció jön ki az adott jelenetből) sokaknak fog kellemes szórakozást nyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése