2009. június 11., csütörtök

Napi hírek 2009.06.11.

Mai hírekben szó lesz a gyorsabb processzorról, a pulzáló falról és egy újabb GPS versenyzőről.

Tényleg kétszer gyorsabb

A holland T-Mobile nyilvánosságra hozta az új iPhone 3G S specifikációját. Eszerint az új készülékben a korábbi pletykákkal megegyezően 600 MHz-es processzor fog hasítani, 256 MB RAM-mal. A 3G-ben 412 MHz és 128 MB RAM van. A magasabb órajel és a nagyobb cache következtében tényleg kétszer gyorsabb lehet, mint a 3G. A 3G S-ben már ARM Cortex A8 processzor van, ami a hírek szerint megegyezik a Palm Pre-ben lévő procival. Akkor viszont miért nem raktak bele valódi multitaskingot? Ennyire nem lehet gyengébb az akksi!
Grafika szempontjából az új telefonban már PowerVR SGX grafikus chip lesz, amely támogatja az OpenGL ES 2.0-t, és ez azt jelenti, hogy a játékok megjelenítése szebb és gyorsabb lesz.


Pulzáló AppStore

Az Apple a WWDC-re kiállított egy 20 képernyőből álló videofalat, melyen 20000 alkalmazás ikonja látható. Amennyiben letöltenek egy alkalmazást, az ikon villan egyet.
A lenti videón átható hogyan is működik a rendszer.







Itt a következő GPS alkalamzás

Nem telik el nap, hogy ne jelentené be újabb fejlesztő, hogy ő is megjelentet egy GPS alkalmazást. Az Appleinsider információja szerint a kaliforniai TeleNav már egy éve dolgozik a szoftveren. A cég már eddig is együttműködött az AT&T-vel, „AT&T Navigator” néven több készülékre is eladta navigációs programját. Palm Pre-ben és T-Mobile G1-ben is az ő szoftverjük fut. A cég blogján MaryBeth Lowell szóvivő annyit közölt, hogy „most nincs hivatalos bejelenteni valójuk iPhone-nal kapcsolatban, de hamarosan lesz.” Azt nem tudjuk, nekünk magyaroknak ebből mennyi hasznunk lesz, mivel USA-ra koncentrálnak, gyaníthatom nem sok.
A Garmin viszont azt jelentette be, hogy biztosan nem fejleszt iPhone-ra, mivel stratégiai szövetsége van az Asus-al és inkább vele dolgozik együtt. Kár, mert több alkalmazás biztosan jót tett volna a versenynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése