2009. június 10., szerda

Napi hírek 2009.06.10.

Mai hírekben szó lesz két GPS alkalmazásról, az ujjlenyomatok csökkentéséről és a Jobs-ház újabb fejleményéről.

TomTom

Peter-Frans Pauwels, a TomTom társalapítója és egyik vezetője a WWDC-n prezentálta navigációs szoftverjük iPhone-os változatát.
A TomTom megoldása két részből áll:
- maga a navigációs szoftver TeleAtlas térképekkel,
- egy autós csomag, mely magába foglalja a kifejezetten iPhone-ra tervezett tartót töltővel együtt.
Az alkalmazás megjelenése közvetlenül a 3.0-ás verzió publikálása után várható, ára még nem ismert. Addig is jöjjön egy videó az autós tartó használatáról.



Jön a Navigon is

A német Navigon cég tegnap jelentette be, hogy MobileNavigator navigációs szoftverjét iPhone-ra is kifejlesztik. Az alkalmazás álló és fekvő módban is használható, bejövő telefonhívás után a program automatikusan visszakapcsol navigációra.
Június végéig megjelenik az alkalmazás, ár még nem ismert, de két változatban fog kijönni. Az ingyenes Lite verzióban a térképeken kívül POI-k is lesznek, de útvonaltervezésre nem lesz lehetőség. A fizetős változatban elérhetőek lesznek a jól ismert Navigon funkciók, mint Reality View Pro, Realistic Routeview Pro és a Speed Assistant and Day & Night mode.



Viszlát ujjlenyomat

Az Apple ismertette hogyan kell az iPhone 3G S készüléket tisztítani. Többek között leírta, hogy ne használj ablaktisztítót, aeroszolos sprayt, csak lágy foszlásmentes törlőt, mert a képernyő olajtaszító réteggel van bevonva. Ez azt jelenti, hogy a zsír, ujjlenyomat sem marad annyira meg, mint a sima 3G-n. Nagyon hasznos újítás, nem kell állandóan törölgetni a képernyőt.

Lesz ház, nem lesz ház

Úgy látszik még sincs végleges megoldás Jobs házára. Mint korábban beszámoltam, Woodside Hill képviselőtestülete 6:1 arányban Jobs javára döntött, így lebonthatja a házat és újat építhet fel. Azonban ezt a döntést az Uphold Our Heritage műemlékvédő csoport nem hagyott annyiban és a bíróságon fellebbezést nyújtott be. Szerintük Jobs nem teljesítette a 2006-os vállalását, miszerint ki kellett volna mutatnia a bontás előnyeit és más alternatívákat is meg kellett volna vizsgálnia. Városi tanácsban a végszavazás június 23-án lesz, nem várják meg a bírói döntést.
Szegény Jobs. Nem elég a betegsége, még ilyen 10 éve húzódó ügyek is idegesíthetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése