2011. február 28., hétfő

Napi hírek 2011.02.28.

Mai hírekben szó lesz egy új üzenetkezelőről, a fehér iPad-ről és az androidos gesztusokról.

Új üzenetkezelő program

Én magam sem vagyok elégedett az iOS push üzenetkezelésével, mivel mindig csak a legutolsó üzenet látható. Vártam, hogy az Apple kidolgoz erre egy megoldást, de úgy látszik a jailbreakes közösség megint hamarabb lépett.
A MobileNotifier nevű Cydiás tweak változtat a hivatalos megoldáson. Az üzenet megérkezése után választhatunk, hogy rögtön elolvassuk vagy később akarjuk megtekinteni azt.


Ha a később opciót választjuk, akkor a képernyőn tartja az üzenetet és egy listában gyűjti az el nem olvasottakat, amelyeket később megtekinthetünk.


Nagyon hasznos kis tweak, remélhetőleg az Apple az iOS 5-ben változtat a push-on. Ez addig is ingyen érhető el http://phajas.xen.prgmr.com/repo címen.

Lesz fehér iPad 2?

A szerdai iPad 2 bemutató előtt magasba szöknek a várakozások és a találgatások. Legújabb pletyka szerint lesz fehér iPad is. 9to5Mac kapott egy képet, mely a fehér iPad keretét ábrázolja, jól látható rajta az előlapi kamera helyének kivágása is.
Nem tudom mennyire valós a keret, de szerdán kiderül az igazság. Ha megvalósul remélhetőleg nem olyan fehér holló lesz, mint a fehér iPhone 4…


Androidos gesztusok iPhone-on?

Állítólag az Apple nagyban dolgozik bizonyos androidos gesztusok (kézmozdulatok) iPhone-ra való átültetésén. A kidolgozott megoldásban a képernyő feloldása nem négyjegyű számsorral történne, hanem a pontokat összekötve a képernyőn kellene az ujjat húzogatni. A megoldást már házon belül tesztelik, de nem tudni, hogy valaha nyilvános lesz-e, mivel a Google levédette az egészet.


Olvass tovább!

2011. február 26., szombat

Kikötőmester

Aki kedveli a Flight Controlt, az a Harbour Master nevű játékot is szeretni fogja. Az elv (részben) ugyanaz: vonalhuzogatással kell a hajókat a különböző kikötőkbe irányítani. Azonban itt nem csak ennyiből áll a feladat, mert meg kell várni, míg kirakják a rakományt és a hajót ki kell vezetni a nyílt tengerre, felszabadítva a dokkot.


Persze különböző méretű hajók vannak, a kicsik gyorsan mozognak és hamar rakodnak, míg az óceánjárók lomhák és sokáig kell várni a kirakodásra.
Hét különböző pályán próbálhatjuk ki magunkat, kezdve az egyszerűtől az egyre nehezebbé válókig, amiket persze előbb fel kell szabadítani a játékhoz:
- a megfelelő színű árut a hasonló színű kikötőbe kell vinni,


- van tornádós pálya, ami eltéríti a hajót a tervezett iránytól,
- jönnek kalózok, akiket le kell ágyúzni,


- van vízi szörny, amit el kell riasztani.
Nagyon szórakoztató játék, legalább annyira addiktív, mint a Flight Control. 1.59 euróért tölthető le a magyar App Store-ból, de van egy ingyenes változata is.


Olvass tovább!

2011. február 25., péntek

Jövő héten megjelenik a 4.3-as verzió?

Állítólag már az utolsó simításokat végzik a 4.-3-as firmware-en, így az már a jövő héti iPad-bemutató után megjelenhet. Az új verzióban lesz mobil hotspot funkció (wifin keresztül megoszthatod a netet másokkal, csak iPhone 4-re lesz elérhető) és AirPlay támogatás harmadik felé által készített alkalmazásokban.
Aki jailbreakelni vagy függetleníteni akar, az egyelőre maradjon távol a hivatalos verziótól!

Más pletyka szerint szerdán bemutatják az iOS 5-öt is. Én ennek nem adok nagy esélyt. Két éve március 17-én, tavaly pedig április 8-án volt a bemutató. Miért hoznák ennyire előre? Ráadásul mindkét esemény exkluzív volt, nem kapcsolták össze más termékkel.

Olvass tovább!

2011. február 24., csütörtök

Frissült a Fruit Ninja

Mai napon megjelent a Fruit ninja új verziója. A játék most már tartalmaz:
- őt új kardot: shadow blade, pixel blade, bamboo shoot blade, party time blade, piano blade,
- heti ranglistát,
- új kihívásokat,
- valódi multitaskinget.
Az app 0.79 euróért vásárolható meg az App Store-ban, a frissítés jelenlegi tulajdonosoknak ingyenes.

Olvass tovább!

Napi hírek 2011.02.24.

Mai hírekben szó lesz az új iPad-ről, az adatközpontról és a hirdetésekről.

Március 2 – iPad 2

Apple tegnap kiküldte a meghívókat a március 2-i sajtótájékoztatóra, melyen a „new, magical, amazing, never seen before” iPad 2-t mutatják be. Az esemény magyar idő szerint este hét órakor kezdődik, amit itt a blogon közvetíteni fogok. Meghívón előtérben a március 2-i dátum, háttérben pedig egy iPad látható. Mivel az új iPad neve még nem publikus, ezért egy kis belemagyarázással az iPad 2 nevet is kaphatja, mivel a nagy kettes szám a dátumra és a névre is utalhat.


A cég már elkezdte feldíszíteni a helyszínt, megjelent egy nagy Apple-logo és sok színes pötty.


Szóval március 2, este 19 óra.

Tavasszal indulhat a felhő

Apple már több mint egy éve építi hatalmas adatközpontját Észak-Karolinában. Eredeti tervek szerint a központ tavaly elkezdte volna működését, de csúsznak, még mindig nem történt meg az élesítés.
Legújabb hír szerint tavasszal végre átvágják a szalagot, így az 1 milliárd dollár értékű beruházás hamarosan beérhet. Az adatközpont támogatni fogja az iTunes-t és a MobileMe szolgáltatást, de pletykálnak felhős megoldásról is, azaz az adatok nem a felhasználó gépén kerülnek tárolásra, hanem az adatközpontban, így csökkentve a tárolási helyet, elősegítve a streaminget is.

iAd már 500 ezer dollártól

Tavaly júniusban Steve Jobs nagy reménnyel mutatta be az Apple mobil hirdetési felületét, az iAd-et. Kezdeti feltétel szerint hirdetőknek minimum 1 millió dollár értékben kell hirdetést rendelniük. Az üzlet jól indult, de az idő előrehaladtával csökkentek a megrendelések. Mivel az Apple a legapróbb részletekig mindenbe beleszólt, híreket lehetett hallani kiábrándult megrendelőkről, visszamondott rendelésekről.
Az üzlet felrázása érdekében az Apple csökkentette a beszállási minimumot 500 ezer dollárra, így akarják kiterjeszteni a platformot kisebb vállalkozások irányába. Hajrá, lehet indulni :)

Olvass tovább!

2011. február 23., szerda

Március 2-án iPad 2 bemutató?

Tegnap még arról szóltak a pletykák, hogy csúszik az iPad 2 bemutatója (amit persze én sem hittem el). Új nap, új infó: All Things Digital szerint március 2-án lesz a bemutató a san franciscoi Yerba Buena Centerben.
Várakozások szerint az új készülék vékonyabb lesz elődjénél, gyorsabb processzorral, nagyobb memóriával fog rendelkezni, lesz rajta előlapi kamera valamint GSM és CDMA rendszerű Qualcomm-chip lesz felelős adatforgalomért.
Yerba Buena Center naptárjában nincs benne az esemény, de ez nem jelent semmit, az Apple szeret titkolózni. Megjelenhetne már a meghívó!

Olvass tovább!

2011. február 22., kedd

Mit E-szel?

Pár napja jelent meg az App Store-ban egy felvilágosító alkalmazás, mely E-számok névre hallgat. A programból megtudhatjuk, hogy az általunk fogyasztott élelmiszerben lévő E-adalékok mit is jelentenek.


Nem kell mást tenni, mint a keresésbe beírni a számot vagy az alkotóelemet és a program máris köpi ki az infót.Az alkalmazás 1.59 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban.

Olvass tovább!

Napi hírek 2011.02.22.

Mai hírekben szó lesz az iPad 2 feltételezett csúszásáról és egy Angry Birds tortáról.

Júniusra csúszik az iPad 2 indulása?

Elvileg áprilisban kellene az iPad 2-nek megjelennie, de egy tajvani brókercég elemzése szerint a bemutatkozás gyártási probléma miatt júniusra csúszik. A halasztás abból fakad, hogy az Apple a kínai holdújév beköszönte előtt, az utolsó pillanatban változtatott a designon, amit a gyártásnak nem sikerült megfelelően lekövetni. (Kínai holdújév három hétig tart, ilyenkor megáll az élet) A hírt sem az Apple-nél, sem a gyártónál nem kommentálták.
Amennyiben igaz a hír, közel egyszerre mutatkozik be az új iPad és az új iPhone. Nem hiszem, hogy az Apple egy időben indítaná két új termék értékesítését, ezért fenntartással kell fogadni a hírt.

Hungry Birds torta

Egy hat éves gyerkőc a szülinapjára igazi, játszható Angry Birds tortát kapott. Na, ki akar ilyennel meglepni a szülinapomra?


Olvass tovább!

2011. február 21., hétfő

Ütközés-hegyek

Vicces ütközéses videók láthatóak a Funny Car Crashes & Accidents alkalmazásban. Általában autós balesetek viszik a prímet, de van éttermi és síelős pofára esés is és a női vezetők szerencsétlenkedésein is nevethetünk egyet. 18 videó-összeállítást tekinthetünk meg, de a végén üres slotok vannak, így az alkalmazás tetszés szerint bővíthető.
Ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.Olvass tovább!

2011. február 20., vasárnap

Függőleges lapozás

Eddig vízszintesen lehetett lapozni az oldalak között, a Page2D nevű Cydiás programmal már függőlegesen is lehetőség nyílik az oldalakat váltogatni. Konkrét megjelenési dátum és ár még nem ismert.
Jól néz ki, de a látványon kívül semmi értelmét nem látom.

Olvass tovább!

Apple által elkövetett 5 legnagyobb hiba

Az iPhone 4 tavaly júniusi indulása után nagyon hamar kiderült, hogy probléma van a térerővel. Mivel a telefon kerete egyben antenna is, ezért bizonyos fogásnál elmegy a térerő. Ezt a problémát elsősorban az Egyesült Államokban tapasztalták, mivel ott az adótornyok ritkábban helyezkednek el, mint Európában. A sajtó rögtön ráugrott a problémára, nagy feneket kerítve az egésznek.
Most, fél év után Joshua Gans a Harvard Business Reviewban elemezte az Apple 5 óriási kommunikációs hibáját.

1. hiba A cég nem kért bocsánatot és nem ismerte el a teljes felelősségét.
Először megpróbálták elbagatellizálni a problémát, ilyen minden mobiltelefonnál előfordulhat. Azt javasolták a tulajdonosnak, hogy máshogy tartsa a telefont vagy vásároljon tokot a készülékhez. Mivel az Apple soha (általában nem) kér bocsánatot, ezzel azt sugallták, hogy egyáltalán nem követtek el hibát.

2. hiba Ne kelts hiábavaló elvárásokat egy sajtótájékoztatón!
Az előző pontban leírtak után néhány héttel – mivel a kedélyek nem csillapodtak – a cég sajtótájékoztatót hívott össze. Mindenki valami komoly bejelentésre várt: javítják a hibát, esetleg visszahívják és kicserélik a hibás készülékeket. Ehelyett ezt az üzenetet fogalmazták meg: ”Nem vagyunk tökéletesek. A telefonok sem tökéletesek. Mindnyájan tudjuk ezt. De a felhasználóinkat boldoggá akarjuk tenni.”
Csupán annyi történt, hogy a térerő-számítási algoritmuson változtattak, így más pálcikák jelentek meg. Továbbra sem ismerték el a hibát, ebből kifolyólag nem is javították.

3. hiba A tokot nem a kezdetektől adták.
A sajtótájékoztatón kihirdették, hogy szeptember 30-ig mindenki ingyen tokot kap. Csak azért mentek ebbe bele, mert a tekintélyes amerikai fogyasztóvédelmi magazin, a Consumer Reports ezt tanácsolta, nem az Apple látta ezt jónak. Ezt már az elején meg kellett volna lépni, hiszen már akkor ezt tanácsolták a vásárlóknak.

4. hiba Közvetlenül ne hasonlítsd össze saját termékedet a versenytársadéval!
A sajtótájékoztatón Jobs bemutatta, hogy más telefonoknál is fellép a térerővesztés, a videókat hónapokon keresztül meg lehetett nézni a cég weboldalán. Alapvető szabály, hogy ne tüntesd fel rossz színben a konkurenciát, mert visszaüthet, a vásárlók őket választhatják.

5. hiba Ne kürtöld világgá az iparág sötét titkait.
Ez az előzőből fakad. Az antennaprobléma minden résztvevő számára világos volt, senki sem nyer azáltal, ha nyilvánosságra kerül. Az Apple azonban rákényszerült a publikálásra. Az iparág új elvárással nézett szembe és mivel a cég proaktívan válaszolt, ez tetszett a vásárlóknak és jól jött ki belőle.

Tehát a cég mind az öt szabályt megszegte, mégis a problémakezelésük jó volt, és hála a fanatikusoknak, hónapokon keresztül hiánycikk lett a telefon, nem tudtak belőle eleget gyártani. A szerző szerint amíg az Apple mindörökre megváltoztatta a PR-t és nyert az egésszel, addig pár hónappal később a BP katasztrofálisan kommunikálta az olajszivárgást.
Kinek fent, kinek lent.

Olvass tovább!

2011. február 18., péntek

Napi hírek 2011.02.18.

Mai hírekben szó lesz a twitteres App Store leírásról és egy bezárásról.

App Store leírás már twitteren keresztül is

Twitter lehetővé tette, hogyha egy tweetben egy App Store-os alkalmazás linkje található, akkor láthatóvá válik az alkalmazás leírása és a képernyőkép is. Ez a tulajdonság csak a weben keresztül érhető el (twitter.com), a kliensekben nincs benne.
Hasznos dolog, jó lenne ha a kliensekbe is beépülne.


Újfajta módszer az alkalmazás bezárására

Bár nem lesz iPhone nano, de a Home gomb nélküli élet megmozgatta Max Rudberg fantáziáját. A lenti videón látható hogyan is képzelte el egy alkalmazás bezárását. Nem kell mást tenni, mint a telefon keretét erősen nyomni és bezáródik az alkalmazás. A véletlenszerű bezárást elkerülendő, először csak elkezd zsugorodni a kép, majd a nyomást folytatva bezáródik az app és visszatér a kezdőképernyő.
Lehet, hogy a markolászással együtt a térerő is elmegy?


Olvass tovább!

2011. február 17., csütörtök

Szétlövés

Bár a jéghoki elég kemény sport, a bírók ritkán ítélnek büntetőt. Akinek ilyen irányú hiányérzete van, a Hockey Nations Shootout játékban kielégülést nyerhet.
Gameplay egyszerű: egy másik csapatot szétlövésben le kell győzni. Felváltva lehet kapusra rávezetni a pakkot és egy jól irányzott lövéssel a kapuba kell találni.


Kapusként pedig egy felugró "lőlapon" oda kell bökni, ahová az ellenfél játékosa a labdát lövi.


Három fokozatban lehet játszani (easy, medium, hard), de csak a legerősebb szint jelent kihívást. Szintén választható a lövések száma, 3-5-7 próbálkozásunk lehet.
A játék elején választhatunk melyik nemzet képviseletében akarunk játszani, így lehetünk a kanadaiakkal vagy az oroszokkal is, magyarok sajnos nincsenek a játékban.


Izgalmas rész a Tournament, ahol több ország csapatát kell legyőzni az aranyéremért.


Nagyon jó kis játék, ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

2011. február 16., szerda

Botránnyal kísérve megjelent az alkalmazáson belüli előfizetés

Meglepő módon a 4.3-as rendszer megjelentetése nélkül az Apple tegnap bevezette az alkalmazáson belüli előfizetés lehetőségét. Ilyen típusú vásárlás először a The Daily digitális újságnál elérhető. Előfizethető egy hétre, egy hónapra, két hónapra, negyedévre, félévre vagy egy teljes évre is. Csak egy kattintás és máris megtörtént a vásárlás. Aki megunta az egészet, az iTunes-on belül le is mondhatja előfizetését. Az Apple nem kér semmi mást csak a bevétel 30 %-át.
Na, ez a kiadóknál kiverte a biztosítékot. Ugyanis az Apple lehetővé teszi az alkalmazáson kívüli vásárlást is, azonban az nem lehet kedvezőbb feltételű, mint az alkalmazáson belüli. Abban az esetben viszont a kiadó megtarthatja a bevétel 100 %-át, nem kell osztoznia senkivel.
Azonban milyen az ember? Nyilván előnyben fogja részesíteni az alkalmazáson belüli, egykattintásos App Store-os vásárlást, mint egy adatkitöltős, bonyolultabb megoldást. Ráadásul egy kifelé mutató linket sem lehet az alkalmazáson belül elhelyezni. Így az Apple egyértelműen jobban jár.
A hasonló modellt követő cégek (Hulu, Netflix, Rhapsody, Amazon stb.) június 30-ig kaptak haladékot, hogy frissítsék alkalmazásukat. Ellenkező esetben kitiltás veszélyének teszik ki magukat.
Ezzel a módszerrel az Apple könnyű (ingyen) pénzhez jut. Bár ha az nézem, hogy a nyomtatás, logisztika, árusítás valószínűleg többe kerül a kiadóknak, annyira nem lehet rossz üzlet nekik sem.
Egyébként máris felmerültek versenyjogi aggályok, egyesek szerint a cég visszaél helyzetével. Megválaszolandó kérdés, hogy az Apple eléggé domináns-e ahhoz, hogy megakadályozza versenytársak megjelenését, másrészről gyakorol-e az árra monopolista hatást. Mivel a tablet piac meghatározó szereplője, ezért a versenyhivatal kimondhatja az erőfölényt, ami komoly pénz és tekintélyvesztéssel járhat. Ez egy hosszú és drága jogi csatározás lesz.

Olvass tovább!

2011. február 15., kedd

Napi hírek 2011.02.15.

Mai hírekben szó lesz a 4.3-as firmware megjelenéséről és az iPhone 5-ről.

Február 28-ig megjelenik a 4.3-as firmware?

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy a 4.3-as rendszer február 15-ig megjelenik, mivel a The Daily nevű digitális újság ingyenes időszaka ekkor jár le és az alkalmazáson belüli előfizetést lehetővé tevő programrész (API) csak a 4.3-as rendszerben lesz elérhető.
Az újság használói azt vették észre, hogy az ingyenes időszakot kiterjesztették február 28-ig. Mivel elvileg ma kell megjelennie a Gold Master (GM) verziónak, ezért a február 28-i dátum teljesen normálisnak tűnik.


iPhone 5 pletykahegyek

Eddig azért nem írtam különösebbet az iPhone 5-ről mert csak egyre vadabb pletykákat lehetett róla olvasni. Most itt az idő, hogy mulassunk egy kicsit a találgatásokon.
Egyesek szerint az új készülék kicsúsztatható billentyűzetet fog tartalmazni. Ez ellentmond a józan észnek és az Apple eddigi politikájának. Ennek nem látom értelmét, semmi szükség fizikai billentyűzetre, a virtuális teljesen jól funkcionál.
Másik elvetemült pletyka az iPhone nano. Azaz egy kisebb, kevesebb funkcióval ellátott, Home gomb és háttértár nélkül telefon. Így akarja a cég az olcsó androidos telefonokkal felvenni a versenyt. Elsősorban streamelésre lenne használatos, amit az Apple új adatközpontja szolgálna ki. Mivel az Apple mindig prémium termékeket gyártott és nem ment le alacsonyabb szegmensbe, ezért ezt a pletykát sem tartom valószínűnek.


Harmadik „ötlet” a nagyobb képernyő lenne. A jelenlegi 3.5 colos képernyő 4 colos lenne. Mivel a felbontáson nem szabad változtatni, ezt a híradást is teljesen alaptalanak vélem, mivel akkor a nagy büszkén bejelentett retina display válik értelmetlenné.
Mi lesz a következő pletyka?

Olvass tovább!

2011. február 14., hétfő

Magyar gyűrűk

A Hungarian Rings nevű alkalmazás megoldása hasonló fejtörést okoz, mint a bűvös kocka kirakása.
Adva van két egymásba fonódó kör, melyben négyszínű golyók vannak. Az összekeverés után úgy kell kirakni a golyókat, hogy a hasonló színek újra egymás mellé kerüljenek. Elsőre könnyűnek tűnik a feladat, azonban ahogyan az egyik kört mozgatja az ember, mozog a másik is, belebonyolódik a kirakásba.


Mielőtt valaki az idegfrászt kap, itt egy kétrészes videó a megoldásról.

Az alkalmazás ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

2011. február 12., szombat

Bon Jovi Livin' on a Prayer - iBand performance

Nagyon profin csinálják, bár az énekes csajszi kilóg a sorból.

Olvass tovább!

iPad 2 animációsan feldolgozva

Azért figyeld meg Jobst Darth Vaderként, Xoom visszavágót és az újságként dobált The Daily-t.

Olvass tovább!

Új értesítő rendszer jön iPhone-ra?

Elég sokan bírálták az iOS értesítéses rendszerét. Valljuk be, hagy kívánni valót maga után az SMS, hangposta, push üzenetek kezelése. Hírek szerint a Palm/HP értesítő rendszere az etalon, ezért sokan bizakodóan tekintettek a jövőbe, amikor tavaly nyáron visszaigazolták az Apple-höz Rich Dellingert, aki a Palmnál anno vezető tervező volt. Azonban azóta sem történt semmi komoly előrelépés. Így felreppent az a pletyka, hogy ha nem cégen belül fejlesztenek, akkor megvesznek egy ezzel foglalkozó céget. Cult of Mac szerint ez a cég az App Remix. Ők már jelen vannak az App Store-ban a Boxcar nevű ingyenes alkalmazásukkal, amely push üzenetet küld twitter, Facebook, email, RSS, Growl, Github, Google Voice, Google Buzz alkalmazásokhoz.
Apple érthető módon titkosan kezeli a felvásárlásokat, az App Remix főnöke is csak annyit válaszolt a felvásárlást firtató kérdésre: „No comment…”.
Ha előjönnek valamilyen újdonsággal, az csak a nyáron megjelenő iOS 5-ben valószínű.

Olvass tovább!

2011. február 11., péntek

Napi hírek 2011.02.11.

Mai hírekben szó lesz a Google-navigációról és az iPad 3-ról.

Google-navigáció iPhone-ra

Az iPhone-os Google Maps nem tesz lehetővé hangos (turn-by-turn) navigációt, így néhány fejlesztő megalkotta saját alkalmazását, mely az említett térképes programmal együttműködve valódi navigációt valósít meg. Működéséből egy kis ízelítő a lenti videóban látható. Azonban mivel a térképeket állandóan le kell tölteni, komoly adatforgalmat generál, ami a magyar mobilinternet csomagok miatt annyira nem nyerő.
A program megjelenési dátuma még nem ismert, de a Cydia Store-ban lesz elérhető.Szeptemberben jön az iPad 3?

Miközben mindenki az iPad 2 bejelentésére vár, Gruber - aki belső információk miatt jól értesült az almás hírekben - elejtette, hogy ősszel jöhet az iPad 3. Mivel a mostani készülék nagyon népszerű ajándék volt karácsonykor, az Apple így akar minél közelebb kerülni az ünnepi bevásárlás időszakához. Megjelenés némileg ellentmond az éves termékciklusnak, ezért később javította kijelentését. Az őszi készülék a tavaszinak kiegészítése lesz. Szerinte az Apple az iPad-del nem egy szóló terméket, hanem egy termékcsaládot akar létrehozni, olyat mint az iPod esetében tette.
Nagyon kíváncsi leszek ez az elgondolás mennyire valósul meg.

Olvass tovább!

2011. február 10., csütörtök

Nyomj rá a kedvesed képére!

Gyorstárcsázásra több lehetőség is van, nemrégiben akadtam arra a megoldásra, amely a kedvesem fényképét teszi ki ikonként és egy (két) kattintással fel is hívja. Létrehoztak egy webes alkalmazást, amiben megadhatjuk a nevet, telefonszámot és azt a képet, amit ikonként akarunk használni. Ráadásul teljesen ingyen.
Telefonodon a böngészőn keresztül menj a http://www.iphone-speeddial.com/ oldalra, töltsd ki az adatokat és nyomj rá a “Create Link” gombra. Ha feljön a hívás funkció, nyomj Cancelt, és mentsd el az oldalt a Főképernyőre (mint más Safaris könyvjelző esetén). Ezután nincs más teendőd, mint telefonálni. Sajnos nem egy, hanem két kattintás után tárcsáz és a hívás befejezése után is feljön a képernyő, de ennyit azt hiszem el lehet neki nézni :)


App Store-ban egyébként megtalálható a hasonló funkcióval rendelkező Tap2Call alkalmazás, de az 0.79 euróba kerül és a képet feltölti saját szerverére. Jó lenne, ha gyárilag az Apple is létrehozna valami hasonlót, mivel az Android lehetővé teszi a kontaktok főképernyőre helyezését…

Olvass tovább!

2011. február 9., szerda

Te melyik iPhone-felhasználó vagy?

Olvass tovább!

Napi hírek 2011.02.09.

Mai hírekben szó lesz egy fordításról és egy játékvezérlőről.

Megjelent a Google Translate alkalmazás

Elég sok szótár található az App Store-ban, de a Google Translate hiányzott. Ezt pótolandó, tegnap megjelent külön alkalmazásként. 57 nyelvet ismer, természetesen a magyart is. 15 nyelven szóban is adhatunk fordítani valót, amit felismer és lefordít. Sajnos a magyar → idegen nyelv nem megy, csak fordítva, pl. angol → magyar. A lefordított szöveget ki is mondja, érdekes módon itt viszont ismeri a magyar nyelvet…
Sajnos komplett weboldalakat még nem tud lefordítani, de szerintem ezt a funkciót belerakják a következő verzióba. A program egyetlen hátránya, hogy internet kell hozzá, márpedig külföldön (ahol is a legtöbbet használná az ember) igen drága a magyar mobilinternet… Ingyen tölthető le a App Store-ból.Rendelhető az iControlPad

Hosszú vajúdás után végre megszületett a végleges iControlPad. Ez tulajdonképpen gamepad, a telefont belehelyezve bluetooth-on keresztül kommunikál a két rész egymással. A padon megtalálható két analóg kar, egy D-pad, hat gomb az előlapon és kettő hátul triggerként. Ezeken kívül tartalmaz egy 1500 maH akkumulátort is. A gyártó szerint nem csak iPhone-nal vagy iPod touch-csal használható, hanem bármilyen más okostelefonnal is, csak a két oldalkart kell kicserélni.
A kiegészítő 55 euróba kerül és már rendelhető, szállítás február 16. után.


Olvass tovább!

2011. február 8., kedd

Játékhírek 2011.02.08.

Mai hírekben frissítésekről lesz szó. Valentin-napi őrületben frissült az Angry Birds, nemsokára újabb pályákat kapunk a Cut The Rope-ban. Azért nem érdemes szó nélkül elmenni a Real Racing 2 újabb verziója mellett sem.

Itt a Valentin-napi Angry Birds

Ígérethez híven frissült az Angry Birds Season, így megkapta a Valentin-napi szinteket is. 15 új pályán zúzhatjuk a disznókat, újabb célkitűzést állítva magunk elé. A szintek tele van vörös rózsákkal, szívekkel, rózsaszín fákkal. A frissítés ingyenes, a játék 0.79 euróért tölthető le a magyar App Store-ból.


Cut The Rope: itt is lesz Valentin-napi kiadás

Úgy látszik a népszerű Cut The Rope sem hagyja ki a Valentin-napi lehetőséget, mert a fejlesztő az 1.2-es verzióban a nevezetes naphoz kötődő pályákat ad a játékhoz. Megjelenési dátum még nem ismert, de mivel közel van február 14-e, nem várathat sokat magára.Frissült a Real Racing 2

Nem, nem! Itt nincs Valentin-napi őrület, azért egy autós játékot igen nehéz párhuzamba hozni a szerelmesek napjával. Az új verzió karrier-módban 6 új versenyt és multiplayer javításokat tartalmaz. A játék még mindig akciósan, 3.99 euróért vásárolható meg.

Olvass tovább!

2011. február 7., hétfő

Itt a „titkos” Angry Birds-kód

Múlt héten már írtam az Angry Birds feladványáról. A tegnapi Super Bowl szünetében adott reklámban rejtették el azt a kódot, amely segítségével újabb pályát lehet megnyitni.
Nos, a reklám lement, itt a megoldás:
1. Menj a Ham ‘Em High rész 13-12 pályájára.
2. Az első sárga madarat valahová lődd ki.
3. A következő fehér madarat visszafelé lődd és a tojást ejtsd le.
4. Ha megfelelő helyen találod el, megjelenik a Golden Egg.
5. Ezt a képet láthatod. Ezzel megnyitod a Titkos Super Bowl Golden Egg szintet.


6. Ha teljesítetted a szintet, akkor láthatod a második képet. A tojásban “Rio” felirat látható.Jó játékot!


Olvass tovább!

2011. február 6., vasárnap

Greenpois0n 4.2.1 firmware untethered jailbreak lépésről-lépésre

Jelen leírás szerint a Greenpois0n programmal untethered módon lehet jailbreakelni iPhone 3GS és iPhone 4 telefonokat 4.2.1 firmware esetén.
FIGYELEM! A művelethez gyári firmware-nek vagy redsn0w-val jailbreakelt firmware-nek kell lenni a készüléken, ezért ha függetleníteni is akarsz, akkor NE használd ezt az eljárást. iPhone 4 esetében szifon.com-on van egy leírás hogyan tudod megőrizni a függetleníthető basebandet.
Továbbá az eljárás nem hacktivál, tehát eredeti gyári sim-kártyára van szükséged!
Aki korábban Monte-módszerrel törte a készülékét, az jobb ha újrarakja a gyári firmware-t.

1. lépés Menj a http://www.greenpois0n.com oldalra, kattints a Windows ikonra.


2. lépés Töltsd le a programot.


3. lépés Kattints duplán a gp_win_rc5_b2.zip fájlra és a greenpois0n.exe fájlt húzd ki a desktopra. Kattints duplán a greenpois0n.exe-re.4. lépés Kapcsold ki a telefont és kattints a nagy Prepare to Jailbreak (DFU) gombra.


5. lépés DFU módba kell tenni a telefont, a program segít ebben.


Nyomd a Power gombot 2 másodpercig.


A Power nyomva tartása mellett nyomd a Home gombot is 10 másodpercig.


Engedd el a Power gombot, de nyomd továbbra is a Home gombot 15 másodpercig.


6. lépés Miután a telefon DFU módba került, nyomd meg a Jailbreak gombot.


7. lépés Greenpois0n most jailbreakeli a telefont.


8. lépés Ha végzett, nyomd meg a Quit gombot.


Ezután egy szöveg végigfut a képernyőn.

9. lépés Telefon újraindulása után egy Loader nevű alkalmazást találsz a képernyőn. Indítsd el.


10. lépés Válaszd a Cydiát és nyomd meg a nagy Install Cydia gombot.11. lépés Cydia telepítése után törölheted a Loadert. Nyomd meg a bal felső sarokban lévő Options gombot és nyomj rá a nagy Remove Loader .app gombra.12. lépés Indítsd újra a telefont és indítsd el a Cydiát. Engedd, hogy elvégezze a szükséges frissítéseket.


FIGYELEM! MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE A LEÍRTAKAT, AZ IPHONEHÍREK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL AZ ESETLEGES KÁROKÉRT!!!

Olvass tovább!