2011. február 15., kedd

Napi hírek 2011.02.15.

Mai hírekben szó lesz a 4.3-as firmware megjelenéséről és az iPhone 5-ről.

Február 28-ig megjelenik a 4.3-as firmware?

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy a 4.3-as rendszer február 15-ig megjelenik, mivel a The Daily nevű digitális újság ingyenes időszaka ekkor jár le és az alkalmazáson belüli előfizetést lehetővé tevő programrész (API) csak a 4.3-as rendszerben lesz elérhető.
Az újság használói azt vették észre, hogy az ingyenes időszakot kiterjesztették február 28-ig. Mivel elvileg ma kell megjelennie a Gold Master (GM) verziónak, ezért a február 28-i dátum teljesen normálisnak tűnik.


iPhone 5 pletykahegyek

Eddig azért nem írtam különösebbet az iPhone 5-ről mert csak egyre vadabb pletykákat lehetett róla olvasni. Most itt az idő, hogy mulassunk egy kicsit a találgatásokon.
Egyesek szerint az új készülék kicsúsztatható billentyűzetet fog tartalmazni. Ez ellentmond a józan észnek és az Apple eddigi politikájának. Ennek nem látom értelmét, semmi szükség fizikai billentyűzetre, a virtuális teljesen jól funkcionál.
Másik elvetemült pletyka az iPhone nano. Azaz egy kisebb, kevesebb funkcióval ellátott, Home gomb és háttértár nélkül telefon. Így akarja a cég az olcsó androidos telefonokkal felvenni a versenyt. Elsősorban streamelésre lenne használatos, amit az Apple új adatközpontja szolgálna ki. Mivel az Apple mindig prémium termékeket gyártott és nem ment le alacsonyabb szegmensbe, ezért ezt a pletykát sem tartom valószínűnek.


Harmadik „ötlet” a nagyobb képernyő lenne. A jelenlegi 3.5 colos képernyő 4 colos lenne. Mivel a felbontáson nem szabad változtatni, ezt a híradást is teljesen alaptalanak vélem, mivel akkor a nagy büszkén bejelentett retina display válik értelmetlenné.
Mi lesz a következő pletyka?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése