2011. február 24., csütörtök

Napi hírek 2011.02.24.

Mai hírekben szó lesz az új iPad-ről, az adatközpontról és a hirdetésekről.

Március 2 – iPad 2

Apple tegnap kiküldte a meghívókat a március 2-i sajtótájékoztatóra, melyen a „new, magical, amazing, never seen before” iPad 2-t mutatják be. Az esemény magyar idő szerint este hét órakor kezdődik, amit itt a blogon közvetíteni fogok. Meghívón előtérben a március 2-i dátum, háttérben pedig egy iPad látható. Mivel az új iPad neve még nem publikus, ezért egy kis belemagyarázással az iPad 2 nevet is kaphatja, mivel a nagy kettes szám a dátumra és a névre is utalhat.


A cég már elkezdte feldíszíteni a helyszínt, megjelent egy nagy Apple-logo és sok színes pötty.


Szóval március 2, este 19 óra.

Tavasszal indulhat a felhő

Apple már több mint egy éve építi hatalmas adatközpontját Észak-Karolinában. Eredeti tervek szerint a központ tavaly elkezdte volna működését, de csúsznak, még mindig nem történt meg az élesítés.
Legújabb hír szerint tavasszal végre átvágják a szalagot, így az 1 milliárd dollár értékű beruházás hamarosan beérhet. Az adatközpont támogatni fogja az iTunes-t és a MobileMe szolgáltatást, de pletykálnak felhős megoldásról is, azaz az adatok nem a felhasználó gépén kerülnek tárolásra, hanem az adatközpontban, így csökkentve a tárolási helyet, elősegítve a streaminget is.

iAd már 500 ezer dollártól

Tavaly júniusban Steve Jobs nagy reménnyel mutatta be az Apple mobil hirdetési felületét, az iAd-et. Kezdeti feltétel szerint hirdetőknek minimum 1 millió dollár értékben kell hirdetést rendelniük. Az üzlet jól indult, de az idő előrehaladtával csökkentek a megrendelések. Mivel az Apple a legapróbb részletekig mindenbe beleszólt, híreket lehetett hallani kiábrándult megrendelőkről, visszamondott rendelésekről.
Az üzlet felrázása érdekében az Apple csökkentette a beszállási minimumot 500 ezer dollárra, így akarják kiterjeszteni a platformot kisebb vállalkozások irányába. Hajrá, lehet indulni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése