2011. február 9., szerda

Napi hírek 2011.02.09.

Mai hírekben szó lesz egy fordításról és egy játékvezérlőről.

Megjelent a Google Translate alkalmazás

Elég sok szótár található az App Store-ban, de a Google Translate hiányzott. Ezt pótolandó, tegnap megjelent külön alkalmazásként. 57 nyelvet ismer, természetesen a magyart is. 15 nyelven szóban is adhatunk fordítani valót, amit felismer és lefordít. Sajnos a magyar → idegen nyelv nem megy, csak fordítva, pl. angol → magyar. A lefordított szöveget ki is mondja, érdekes módon itt viszont ismeri a magyar nyelvet…
Sajnos komplett weboldalakat még nem tud lefordítani, de szerintem ezt a funkciót belerakják a következő verzióba. A program egyetlen hátránya, hogy internet kell hozzá, márpedig külföldön (ahol is a legtöbbet használná az ember) igen drága a magyar mobilinternet… Ingyen tölthető le a App Store-ból.



Rendelhető az iControlPad

Hosszú vajúdás után végre megszületett a végleges iControlPad. Ez tulajdonképpen gamepad, a telefont belehelyezve bluetooth-on keresztül kommunikál a két rész egymással. A padon megtalálható két analóg kar, egy D-pad, hat gomb az előlapon és kettő hátul triggerként. Ezeken kívül tartalmaz egy 1500 maH akkumulátort is. A gyártó szerint nem csak iPhone-nal vagy iPod touch-csal használható, hanem bármilyen más okostelefonnal is, csak a két oldalkart kell kicserélni.
A kiegészítő 55 euróba kerül és már rendelhető, szállítás február 16. után.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése