2011. február 28., hétfő

Napi hírek 2011.02.28.

Mai hírekben szó lesz egy új üzenetkezelőről, a fehér iPad-ről és az androidos gesztusokról.

Új üzenetkezelő program

Én magam sem vagyok elégedett az iOS push üzenetkezelésével, mivel mindig csak a legutolsó üzenet látható. Vártam, hogy az Apple kidolgoz erre egy megoldást, de úgy látszik a jailbreakes közösség megint hamarabb lépett.
A MobileNotifier nevű Cydiás tweak változtat a hivatalos megoldáson. Az üzenet megérkezése után választhatunk, hogy rögtön elolvassuk vagy később akarjuk megtekinteni azt.


Ha a később opciót választjuk, akkor a képernyőn tartja az üzenetet és egy listában gyűjti az el nem olvasottakat, amelyeket később megtekinthetünk.


Nagyon hasznos kis tweak, remélhetőleg az Apple az iOS 5-ben változtat a push-on. Ez addig is ingyen érhető el http://phajas.xen.prgmr.com/repo címen.

Lesz fehér iPad 2?

A szerdai iPad 2 bemutató előtt magasba szöknek a várakozások és a találgatások. Legújabb pletyka szerint lesz fehér iPad is. 9to5Mac kapott egy képet, mely a fehér iPad keretét ábrázolja, jól látható rajta az előlapi kamera helyének kivágása is.
Nem tudom mennyire valós a keret, de szerdán kiderül az igazság. Ha megvalósul remélhetőleg nem olyan fehér holló lesz, mint a fehér iPhone 4…


Androidos gesztusok iPhone-on?

Állítólag az Apple nagyban dolgozik bizonyos androidos gesztusok (kézmozdulatok) iPhone-ra való átültetésén. A kidolgozott megoldásban a képernyő feloldása nem négyjegyű számsorral történne, hanem a pontokat összekötve a képernyőn kellene az ujjat húzogatni. A megoldást már házon belül tesztelik, de nem tudni, hogy valaha nyilvános lesz-e, mivel a Google levédette az egészet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése